banner38

banner31

banner41

BALKANTÜRKSİAD “Saklı Yüzler Bosna” filminin yönetmenini ağırladı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Fatih Şakir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, “Saklı Yüzler Bosna” filminin Yapımcı-Yönetmeni ve başrol oyuncusu Gökhan Tunalıgil’i ağırladı.

BURSA 01.10.2021, 16:20
BALKANTÜRKSİAD “Saklı Yüzler Bosna” filminin yönetmenini ağırladı
banner40

Ziyarette, 1995 yılında 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı ve Sırp askerlerince işlenen savaş suçlarının yanı sıra savaş sonrası yargılama sürecindeki yetersizlikleri ile adaletsizlikleri işleyen “Saklı Yüzler Bosna” filminin daha fazla izleyiciye ulaşması için yapılması gerekenler ele alındı.

BALKANTÜRKSİAD Dernek Merkezinde gerçekleşen ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih ŞAKİR, “Bosna’da yaşanan acıları ve savaş suçlarını konu alan bu eserin herkese ulaşması lazım. Acılarımızın unutulmaması, bir daha yaşanmaması için böyle eserlere her zaman ihtiyacımız var. Bir bölümü Bursa’da çekilen “Saklı Yüzler Bosna” filminin bir uyarı niteliğini taşıyor. Bu eserin Bosnalı kardeşlerimizi katleden kişilerin yargı önünde hesap vermesine vesile olmasını temenni ediyorum. Filmin Yapımcısı ve aynı zamanda yönetmenlerinden biri olan Gökhan Tunalıgil’i bu başarılı eserinden dolayı tebrik ederim” dedi.

Balkan coğrafyasında çok sayıda savaşın yaşandığını ve Müslüman Türkler özelinde işlenen birçok savaş suçunun cezasız kaldığını belirten “Saklı Yüzler Bosna” filminin Yapımcısı ve Yönetmeni Gökhan Tunalıgil de filmin çok zor şartlarda, kısıtlı maddi imkânlarla çekildiğinin altını çizerek şöyle konuştu; “Savaşın bende ve kardeşimde bıraktığı izleri senaryoya döktük. Tanık olduklarımızı, savaş sonrası hazırlanan raporları, o döneme ait belgeleri inceleyerek bu filmi ortaya çıkardık. Avrupa’nın merkezinde yaşanan soykırımda rol alanlara ve savaş suçu işleyen kişilere yönelik yargılamalar yapılsa da bu kişilerin çoğu ceza almadı. Bu durumun bizde yarattığı travmayı filme dökerek dijital mecrada ölümsüzleştirmek istedik. Filmimizde bu durumu anlatarak konuya dikkat çekmeye çalıştık. Tüm vatandaşlarımızın filmimizi izlemesini, bize destek vermesini rica ediyoruz”

Galası, Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan “Saklı Yüzler Bosna” filmi 29 Ekim 2021’de seyirciyle buluşacak.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
21°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50