banner38

banner31

banner41

BOSİAD’ın mesleki eğitime daveti sürüyor

Gençleri meslek liselerine yönlendirmek için önemli projelere imza atan BOSİAD’ın bu konudaki ısrarlı çabası sürüyor. Nilüfer ve Osmangazi’deki ilköğretim okullarının rehber öğretmenleri ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya gelen BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, öğrencilerin tercih döneminde mesleki eğitime yönlendirilmesi konusunda destek istedi.

BURSA 28.05.2023, 11:07
BOSİAD’ın mesleki eğitime daveti sürüyor
banner40

Kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri mesleki eğitime özendirmek amacıyla ‘BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi’ni hayata geçiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde Nilüfer ve Osmangazi’de faaliyet gösteren ilköğretim okullarının rehber öğretmenleri ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya gelen BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, Bursa OSB MESEM ile ilgili bilgi vererek öğrencilerin tercih döneminde yetkinlikleri ve yeterliliklerine göre mesleki eğitime yönlendirilmesi konusunda destek istedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Pınarlı’nın ‘özlenen tablo’ olarak özetlediği buluşmada konuşan Başkan Çağan, sanayide mavi yaka ihtiyacının hiç bitmediğine dikkati çekerek “Lise geçiş dönemi gibi hayatlarının en önemli kavşaklarından biriyle karşılaşan öğrencilerimiz için insan sermayesine en büyük yatırım olan Mesleki Eğitim Merkezi’ni (MESEM) öneriyoruz” dedi.

DOĞRU EĞİTİM HEDEFİ İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

Yönetim Kurulu Üyelerinden Barış Turan ve Sadi Cem Türkün’ün de katılım gösterdiği toplantıda konuşan Çağan, bu önerinin gerekçelerini ise şöyle açıkladı:

“Elbette ülkemizin iyi yetişmiş, başarılı üniversite mezunu gençlere çok ihtiyacı var. Akademik olarak başarılı gençlerimizin üniversite eğitimlerine devam etmeleri çok önemli. Ancak çok iyi bir okulu, çok iyi bir sıralama ile bitirememişlerse iş bulamama riskleri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Öte yandan toplumsal gelişmelere paralel olarak birçok yeni iş kolları oluşabilmekte. Şu an gençlerimiz hızlıca mağaza çalışanı, moto kurye, kasiyerlik gibi daha hijyen ortamlarda işler bulabilmekte ve iyi ücretler alabilmekte. Peki bu işleri hangi yaşa kadar yapabilirler ve bu işlerde kariyerlerini nasıl geliştirebilirler? Dolayısıyla 280’in üzerinde işletme ve yaklaşık 60.000 çalışanı ile Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB MESEM’i gençlerimizin bilgisine sunmak istiyoruz. 4 yıl boyunca MESEM kapsamında yapılacak mesleki eğitimin teorik kısmı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1 gün süreyle, işletme beceri eğitimleri bölgemizde faaliyet gösteren güçlü sanayi kuruluşlarımızla 4 gün süreyle yapılacaktır. Böylece gençler iş hayatını, işletmeler de gençleri çok daha iyi tanıma fırsatı bulacaktır. Ayrıca devletimiz tarafından SGK karşılanacak, asgari ücretin yıllara göre %30-%60’ı kadar maaş ve diğer imkânlar firmalarımız tarafından karşılanacaktır. 4 yılın sonunda çalıştıkları firmalar, başarı durumlarına bağlı olarak bu öğrencilerimizi istihdam edeceklerdir. Çalışma hayatıyla erken tanışıp herkesten önce yol alabilecekleri bu seçimle, okurken ücret alıp, mezun oldukları gün de birçok üniversite mezunundan daha yüksek ücretle istihdam edilebilirler. Beyaz yaka bir iş ilanına yüzlerce başvuru olurken bir kaynakçı ya da tornacı aradığımızda birkaç aday bile bulamıyoruz ve bu gibi alanlarda deneyimli çalışanlar ciddi maaş seviyelerine çıkabiliyorlar.

Özetle bugünkü buluşmamızın nedeni gençlerimizin emek piyasasında geçerliliği olan bir işi yapabilmeleri için, gerekli mesleki bilgi ve davranışları kazandıran bir eğitim kurumu olan Bursa OSB MESEM hakkında sizleri bilgilendirirken, öğrencilerinizin eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlamada iş dünyasının ihtiyaçlarını anlayarak doğru bir planlama yapmalarına yardımcı olmanızdır.”

BOSİAD MESLEKİ EĞİTİMDE KARARLI

Öte yandan LGS sınavı öncesi Nilüfer ve Osmangazi’de faaliyet gösteren ortaokul öğrencileri için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tanıtım günleri düzenlendi. Okul tanıtım günlerine sınavdan sonra, veliler de dahil edildi. Öğrencilerin eğitim hedefini net olarak koyabilmeleri için ortam hazırlayan BOSİAD yönetimi, böylece Bursa OSB MESEM ile nitelikli iş gücüne güçlü neferler kazandırmakta kararlılığını gösterdi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50