banner38

banner31

banner41

13. Geleneksel BUİKAD Ödülleri sahiplerini buldu

BUİKAD’ın gelenekselleşen İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen etkinlikte yerelde ve ulusalda çalışmalarıyla topluma rol model iş kadınlarına ödülleri verildi.

BURSA 14.03.2022, 11:48
13. Geleneksel BUİKAD Ödülleri sahiplerini buldu
banner40

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri’nin gala gecesi Sheraton Bursa Hotel’de gerçekleştirildi. Gecede, 7 farklı kategoride 8 ödül sahiplerini buldu. Bursa’da Yılın Başarılı İş Kadını Ödülünü Sevda Keskin Gülmez, Türkiye’de Yılın Başarılı İş Kadını Ödülünü ise Sevginar Baştekin aldı.

2016 yılında ulusala açılarak ülke çapında ses getiren BUİKAD İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri pandeminin ardından bu yıl fiziki olarak düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, pandeminin ardından ödül törenini bu yıl fiziki olarak düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Eroğlu, dünya gündemindeki Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

“KADIN İŞ YAŞAMININ SÜSÜ DEĞİL, DİNAMOSU OLMALI”

BUİKAD olarak kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmek ve kadın girişimcilerin önünü açmak adına yerelde ve ulusalda önemli çalışmalara imza attıklarını anımsatan Eroğlu, “Sürdürülebilir, çağdaş ve güçlü bir toplum kadınla mümkün. Bunun için de kadının iş hayatının rengi değil, dinamosu olması gerekiyor. Ülke ekonomimizin kalkınmasının yolunun ancak bunla mümkün olacağına inanıyoruz. Gücünü üyelerinden alan BUİKAD, kadının iş hayatındaki gücünü artırmaya yönelik stratejilerini belirlemeye devam ediyor” dedi.

GÖZGEÇ’TEN KADIN POTANSİYELİNE VURGU

Kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 31’i geçtiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de eğitim düzeyi arttıkça ekonomideki payının da daha fazla arttığını söyledi. Bursa’daki kadın kooperatiflerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Vekil Gözgeç, “Kadını dışlayan bir toplum, gücünün potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir. Biz bu potansiyelin farkındayız” diye konuştu.

“KADINLAR KALKINMA PROJESİDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Bursa’nın sanayi, teknoloji ve iş gücü potansiyeline övgüde bulunarak, “Artık bilgi ekonomisinin önemli olduğu bir dönemdeyiz. İki şehir arasındaki işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bilgi ekonomisini hep birlikte inşa edelim. Kadınlar karar alma mekanizmasında söz sahibi oldukça çift kanatlı uçmaya ve dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olmaya hızla ilerleyeceğiz. Kadın meselesi duygusal mesele değil, kalkınma projesidir” açıklamasında bulundu.

AKTAŞ VE BURKAY’DAN KADINLARA DESTEK SÖZÜ

Gecede ödüle layık görülen iş kadınlarını tebrik eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kadınların iş alanındaki gücünün her geçen gün arttığına vurgu yaptı. Bürokraside, kamuda ve iş dünyasının farklı alanlarında çok başarılı iş kadınlarının olduğunu söyleyen Aktaş, “Bunun daha da gelişmesi adına belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da pandeminin ardından dünyada bir paradigma değişimi yaşandığını belirterek, kadınların bu paradigma değişiminde merkezi konumlarını koruyacaklarını söyledi. BTSO olarak hayata geçirmeye hazırlandıkları sermaye fonu hakkında açıklamalarda bulunan Burkay, “200 milyon liranın üzerinde sermayeyle kuracağımız bu fon ile birlikte kadın girişimcilerin, genç girişimcilerin ve start-upların fikirlerinin ürüne dönüşmesine yardımcı olacağız. Bu noktada BUİKAD’ın da önemli partnerlerimizden biri olacağına inanıyorum” dedi.

YILIN KAZANANLARI

Konuşmaların ardından Türkiye genelindeki başarılı iş kadınlarına ödül verildi. Ulusal kategoride "Yılın Başarılı İş Kadını" Sevginar Baştekin seçilirken, "Yılın Fark Yaratan Kadını Ödülü" Ebru Baybara Demir'in oldu.

Yerel kategoride "Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi" Ülkü Özcan olurken, "Yılın Kadını Destekleyen Şirketi Ödülü" ise Rollmech firmasına verildi. Bursa'da "Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi Ödülü" Nurşen Sanver'e, "Bursa'nın Başarılı İş Kadını Ödülü" Sevda Keskin Gülmez'e takdim edildi.

Gecede, "BUİKAD Özel Ödülü"ne ise Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) projesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (Bursa LÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adalet Meral Güneş layık görüldü.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49