banner38

banner31

banner41

Kosovalı Bakan’dan BALKANTÜRKSİAD’a ziyaret

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (BALKANTÜRKSİAD) ziyaret etti.

SEKTÖRLER 19.05.2023, 16:53
Kosovalı Bakan’dan BALKANTÜRKSİAD’a ziyaret
banner40

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in de eşlik ettiği ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili İskender İskenderoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan konuk Bakan Damka, iki ülke arasındaki yakın ilişkiler ve ekonomik işbirliği imkanları hakkında açıklamalarda bulundu.

Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı İlhan Uslu ile BALKANTÜRKSİAD üyelerinin de hazır bulundukları ziyarette konuşan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, “Biz bağımsızlığımızı kazandığımız 2008 yılından bu yana Türkiye’nin desteğini her zaman yanımızda gördük. Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Kosova’dır Kosova da Türkiye’dir’ sözü her şeyi çok iyi anlatıyor zaten” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin Balkanlarda huzur istediğini ve bunun için büyük gayret gösterdiğini ifade eden konuk Bakan Fikrim Damka, Türkiye ile Kosova arasında 35’e yakın ikili anlaşma bulunduğunu, bu anlaşmaların her birisinin iş imkanları barındırdığını dile getirdi.

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de Türkiye’nin Kosova’yı ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatırken, “Bursa’da Balkanlar ve Rumeli insanının ayrı bir yeri vardır. Bursa, iyi günde zor günde her zaman Balkanlar ile Rumeli’deki kardeşlerinin yanında olmaktadır. Bunun en güzel örneği Covid pandemisi sırasında bir kez daha görüldü. BALKANTÜRKSİAD da Balkan ve Rumeli iş dünyası ile Türk iş insanları arasında önemli bir köprü görevi yapmaktadır” şeklinde konuştu.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile beraberindeki Prizren Heyetine ev sahipliği yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili İskender İskenderoğlu da konuk Bakan Damka’yı ikinci kez ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Ziyaret Türkiye ile Kosova arasında ekonomik işbirliği imkanlarının değerlendirilmesiyle devam etti.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17