banner38

banner31

banner41

Genç MÜSİAD Bursa üyelerine ‘insan analizi ve algı’ eğitimi

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi, rota eğitimleri kapsamındaki ilk eğitimini Profesyonel Yaşamda İnsan Tanıma ve Analiz Sanatı konusu ile Nevita Akademi Yetenek Gelişimi ve Eğitim Müdürü Emrah Altuntecim'in katılımıyla gerçekleştirdi.

SEKTÖRLER 07.09.2022, 16:53
Genç MÜSİAD Bursa üyelerine ‘insan analizi ve algı’ eğitimi
banner40

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Safa Hilmi Aktaş,“Genç MÜSİAD Bursa üyeleri ve yönetimi olarak iş hayatında karşılaştığımız birçok insan kişiliği var. Hem bu kişilik özelliklerine hem de algılama biçimlerine karşı bilinçli hareket etmeliyiz. Sosyal bilimler her geçen gün önemini artırmaya devam ediyor. Birey algıları ve psikolojisi ile iletişim kurma biçimleri üzerinde alanında etkin yetkinliğe sahip ve aynı zamanda Satış Psikoloji kitabının da yazarı Emrah Altuntecim'den güzel tüyolar aldık. Genç MÜSİAD Bursa olarak konusunda uzman eğitmenleri üyelerimizle buluşturmayı önemsiyoruz. Bu gün bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

İnsanların algı kanallarının satın alma, tercih etme ve iletişim kurma davranışları üzerinde çok etkili olduğunu ifade eden Nevita Akademi Kıdemli Yetenek Gelişimi ve Eğitim Müdürü Emrah Altuntecim, Genç MÜSİAD Bursa üyelerine yaptığı sunumda, şirketlerde ve iş yaşamında doğru ortaklıklar kurmak için karşıdaki kişilerin sahip olduğu algı kanalları bilgisine sahip olmak gerektiğine vurgu yaptı.

İnsanlar arasındaki iletişim problemlerinin temelinde ortak bir algı dilinin keşfedilmemesi olduğunu kaydeden Nevita Akademi Kıdemli Yetenek Gelişimi ve Eğitim Müdürü Emrah Altuntecim, şunları söyledi:
“Araştırma ve gözlemlerime göre insanlar arasındaki iletişim problemlerinin temelinde farklılıklara takılarak karşı tarafı anlamamakta ve kendimizi de tarif etmekte zorlanmamız yatıyor. İnsanların ortak bir algı dilini keşfetmesi ise iletişim problemlerini önemli ölçüde azaltabiliyor. İnsanların beş duyularından bazılarının daha hassas olduğu, yaşamlarını sürdürürken dünyayı görsel, işitsel ya da kinestetik hassasiyetlerine göre algıladıklarını biliyoruz. Gerek kamu çalışanlarına, gerekse özel sektör çalışanlarına uyguladığım Baskın Algı Kanalı Testleri sonucunda ülkemizde kinestetik dominant insanların çoğunlukta olduğunu, bunu görsel dominant insanların takip ettiğini, en az sayıda da işitsel dominant insanların olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar bazen doğuştan gelen özellikleriyle, bazense diğer başka nedenlerle bu üç kanaldan birine daha yakın olabiliyor. Bazı insanların kinestetik algı kanalı gelişmiştir. Kinestetik insanlar hayatı ağırlıklı olarak dokunma, tatma ve koku alma duyuları ile deneyimlemektedirler. Diğer önemli iki algı kanalı görsel ve işitsel algı kanallarımızdır. Görsel algı kanalı baskın olan insan tipleri sayısal verilere çok takılmazlar mutlaka bir motif, renk ve farklılık ararlar. Bunun yanında işitsel dominant insan tiplerinde ise sayısal verileri, karşılaştırma tablolarını ve fiyat kıyaslamalarını severler. Sonuç odaklı olurlar. Bu kanalların bilgilerine sahip olursanız bir iletişim ustasına dönüşmenize, ticari hayatınızda, aile hayatınızda doğru iletişim biçimiyle bireylere yaklaşabilirsiniz ve bu sayede daha başarılı olursunuz.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17