banner38

banner31

ETMD, sektörün güçlü sesi olma yolunda ilerliyor

Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Bursa Temsilciği, sektörün paydaşlarını bir organizasyonda buluşturdu.

SEKTÖRLER 01.10.2023, 12:08
ETMD, sektörün güçlü sesi olma yolunda ilerliyor
banner40

Elektrik sektörünün paydaşlarının da hazır bulunduğu ETMD’nin organizasyonuna; BTSO Meclis Üyesi Abdullah Gencer, EMO Başkan Vekili Ferit Günay, Gemlik Belediyesi Meclis Başkanı Emir Birgün, ETMD Kurucu Üyesi Tahsin Yüksel Armağan, ETMD Başkanı Cemil Topak, KALDER Başkanı Emin Direkçi, GESİAD Başkan Yardımcısı Tolga Papatya ve çok sayıda üye katıldı.

Sektörün sürekli geliştiğine işaret eden ve birlikteliğe vurgu yapan ETMD Başkanı Cemil Topak, ETMD’nin faaliyetleri ve sektörün durumu hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Ülkemizin aydınlık yüzü biz mühendisleriz. Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde en önemli rolü yine mühendisler olarak bizler üstlenmeliyiz, Biz buna inanıyoruz. Bunu çalıştığımız şirketlerde başarılı olarak yapabiliriz ki yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda toplumsal bir sorumluluğumuz da var; Sivil toplum kuruluşları gelişmiş ülkelerde çok önemli bir noktada yer alıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin çok daha fazla sivil toplum kuruluşuna ihtiyacı var, çok daha fazla meslek örgütlerine ihtiyacı var bir araya gelmeye ihtiyacı var. Çünkü bireysel olarak yapamadığımız çalışmaları bir araya gelerek bir dernek şemsiyesi altında birbirimizden bir şeyler öğrenerek birbirimize bir şeyler katarak çok daha kolay yapabiliyoruz. ETMD’nin amacı; bir araya gelmek, sorunları konuşmak” diye konuştu.

Çok hızlı devinime sahip çok hızlı yenilik üreten bir sektör olduklarına işaret eden ETMD Başkanı Cemil Topak, “Bundan belki 20 yıl önce elektrikli araçları üniversitelerde konuşuyorduk ama artık gündemimizde ve hayatımıza girdi. Bu günlerde elektrik depolama konuşmaya başladık, sürekli değişen ve gelişen sektörümüzde bu değişimi yakalamak için birbirimize ihtiyacımız var. ETMD de bunu yapmaya çalışıyor, mühendisleri bir araya getiren etkinlikler düzenliyor. Kahvaltılar, yemekler, seminerler ve konferanslar vererek mesleğin temsilcilerini bir arada tutmaya çalışıyoruz” dedi.

ETMD olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Topak, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yaptığımız birçok proje var başlıca ve bizim de çok önemsediğimiz bir projeden bahsedeceğim, öğrencileri çok önemsiyoruz. Şu anda önümüzdeki hafta itibariyle Yıldız Teknik Üniversitesi’nde derneğimizin bir dersi başlıyor. Kredili, sınavlı, resmi bir ders senatodan onay imza aldık. Yoğun bir öğrenci talebiyle dersimizin kotası tamamen doldu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bu yıl başlıyoruz şu anda İstanbul Teknik Üniversitesi Kocaeli Üniversitesi gibi elektrik mühendisliği bölümü olan üniversitelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sektörümüzün gelişimi ve birlikteliği için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz, bu anlamda Bursa Temsilcimiz Olgun Şafak Karabiber’i değerli çalışmalarından dolayı kutluyoruz. ETMD Bursa’da, hem üyelerimiz, hem de Bursa ekonomisi adına güzel çalışmalar gerçekleştiriyor.”

“SEKTÖRÜN SORUNLARINA KAYITSIZ KALMIYORUZ”

Elektrik Elektronik firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen ETMD Bursa Temsilciğinin geleneksel kahvaltısının açılışında konuşan ETMD Bursa Temsilcisi ve Limadem Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Şafak Karabiber ise, yaptıkları çalışmaları aktardı.

ETMD Bursa temsilciliğinin mesleki faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Karabiber, “Mesleğimizi layık olduğu seviyelere yükseltmek, derneğimizin ve meslektaşlarımızın birlikte yürüteceği temel faaliyetlerden biridir. Bursa’mızın İnegöl ilçesinde meydana gelen fabrika yangınları felaketlerine kayıtsız kalmadık, alanında uzman konuklarımız ile ETM’de Youtube ve sosyal medya kanallarımızdan yayınlar yaparak, alınması gereken önlemler konusunda farkındalıklar yarattık. Yeni üyemiz Yusuf Türkoğlu’nu ziyaret ettik. Elektrik Mühendisleri Odası Bursa şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özgen ve yönetim kuruluna protokol ziyareti gerçekleştirerek beraber projeler üretme ve bunları hayata geçirme konusunda mutabık kaldık. BTSO 25. Komitenin düzenlemiş olduğu sektörel sorunlar ve çözüm önerileri istişare toplantısına katıldık. Burada çözüm önerilerimize ilgili fikirlerimizi beyan ettik. Kısa zamanda sizlerin desteğiyle birçok faaliyet gerçekleştirdik fakat bu bize yetmez. Rüzgarı arkamıza aldık” diye konuştu.

“YOUTUBE PROGRAMLARIMIZ SÜRECEK”

Başladıkları Youtube programlarına devam edeceklerini belirten ETMD Bursa Temsilcisi Olgun Şafak Karabiber, “Başladığımız Youtube programlarımıza devam edeceğiz. Bunları her geçen gün geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz. Şu an 3 ana konuda programlar düzenliyoruz; bunlardan birincisi ile alanında uzman konuklarımız ve önemli konularımızla meslektaşlarımıza ve toplumumuza fayda sağlamaya çalışıyoruz. İkinci olarak ise üretici firmalarımızın ürünlerini tanıtabilecekleri programlar düzenleyeceğiz ve üçüncü olarak üye firmalarımıza özel firma tanıtımlarını yapabilecekleri programları da organize ederek çekeceğiz. Bu Youtube programlarımızla meslektaşlarımıza, üreticilerimize üye firmalarımıza katkılar sunmayı hedefliyoruz. Birçok kurum ve kuruluşla yine işbirliği çalışmaları yapacağız. Üye firma ziyaretlerimiz devam edecek. Üyelerimizin sorunlarını, başarılarını birinci ağızdan dinleyerek onların yanında olmaya çalışacağız uluslararası ve ulusal alanda kendini ispatlamış meslektaşlarımızı Bursa’mıza davet ederek seminerler düzenleyeceğiz” dedi.

Kasım ve Aralık ayları içerisinde Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacaklarını da ifade eden Karabiber, “Kasım ve Aralık ayları içerisinde merkez yönetim kurulumuzun da onayıyla Ankara ziyareti gerçekleştirmeyi düşünüyoruz bu ziyaretimizde Anıtkabir’i, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Bursa milletvekillerini ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ETMD Bursa Temsilciği’nin geleneksel kahvaltısı üyelerin görüş ve önerilerini dile getirmesiyle son buldu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31