banner38

banner31

Baktat Üretiminin Yüzde 90’ını İhraç Ediyor

Gıda sektörünün öncü firmalarından olan ve üretiminin yüzde 90’ını Has Premium markasıyla tüm Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika ve Kanada’dan, Güney Kore’ye, Suudi Arabistan’dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyanın dört bir tarafına ihraç eden Baktat Zeytin, 2022 yılını 12 bin tonluk işleme kapasitesini önceki yıla oranla yüksek bir artışla tamamlıyor.

SEKTÖRLER 02.01.2023, 13:33
Baktat Üretiminin Yüzde 90’ını İhraç Ediyor
banner40

Üretimini siyah ve yeşil zeytin çeşitlerinde yoğunlaştıran Baktat Zeytin, son teknolojik robotik sistemle imal ettiği ürünlerin arasına 2022’de köz patlıcan ile köz biberi de dahil etti ve Baktat Zeytin’in yeni ürünleri büyük ilgi gördü.

Akhisar'daki 11 bin metrekaresi kapalı, 11 bin metrekaresi de açık alan olmak üzere 22 bin metrekare alanda çevre dostu üretim gerçekleştiren Baktat Zeytin’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan, “2022 yılı dış ticaret anlamında oldukça verimli geçti. Her sene bir önceki yıla oranla ihracatımız artıyor. Gıda alanında bir çok ürünü bünyemize ekleyip ihracat ağımızı genişletip daha çok kitleye ve ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

2022’de yurt içinde 3 ve yurt dışında da 5 uluslararası fuara katıldıklarını söyleyen Ali Baklan, “Müşteri kitlemizin çoğunu fuar iletişimi ile gerçekleştiriyoruz. 2022 yılında dünyada ve ülkemizde bir çok kitleye bu şekilde hitap edip müşteri kitlemizi genişletiyoruz. 2022’de ülkemizde düzenlenen Antalya Anfaş, İstanbul World Food, İstanbul Gastromasa fuarlarına, yurt dışında da Almanya Anuga, Dubai Gulfood, Londra Ife, Kore Seul ve Fransa Sial fuarlarına iştirak ettik. Ürünlerimiz büyük ilgi gördü” şeklinde konuştu.

Açıklamasında “Gıda alanında bir çok ürünü bünyemize ekleyip ihracat ağımızı genişletip daha çok kitleye ve ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” diyen Baktat Zeytin’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan şunları söyledi:

“Halen, tam otomasyon sistemi ile imal edilen ürünlerimiz Metro, Aldi, Real, Lidl, Rewe, Netto, Edeka gibi zincir marketlerin raflarında yer alıyor. Üretimimizin yüzde 90’ını ihraç ediyoruz. Zeytin ve bünyemize dahil ettiğimiz yeni ürünlerimizle dünyanın bir çok noktasına ihracat yapmayı planlıyoruz. Baktat Zeytin olarak ülkemizi üretim ve ihracat noktasında desteklemeyi hedefliyoruz. Son teknolojik robotik sistemlerle yaptığımız üretimimiz ile ülkemizi temsil etmekten ve geniş kitlelere ulaştırmaktan gurur duyuyoruz.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
16°
açık
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29