banner38

banner31

TEDSİAD'dan enerji eğitimi

Tesisat, Enerji, Doğalgaz Mühendisleri Sanayici İş İnsanları Derneği (TEDSİAD) Yönetimi, üyelerine ve sektör paydaşlarına yönelik olarak Viessmann Türkiye Yetkilileri ile gerçekleştirdikleri eğitim programı ile fotovoltaik enerji sistemleri ve enerji tasarrufu sağlayan ısı pompaları hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

GÜNDEM 18.07.2023, 22:22
TEDSİAD'dan enerji eğitimi
banner40

TEDSİAD Yönetimi üyelerine ve sektör temsilcilerine yönelik olarak düzenlediği eğitim programlarını sürdürüyor. Son olarak Doburca Sosyal Tesisleri’nde Viessmann ana sponsorluğunda ısı pompası ve fotovoltaik sistemler hakkında bir seminer düzenleyen TEDSİAD Yönetimi, sektörel gelişmeleri üyeleriyle paylaşıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan TEDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Sılacı, “Bugün, Viessman ana sponsorluğunda konusu ısı pompası ve fotovoltaik sistemler olan bir eğitim programı gerçekleştirdik. Programımıza destek veren ve katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Program öncesinde firmaları ve ürünleri hakkında bilgiler veren Viessmann Türkiye Ürün Müdürü Batuhan İpek ise “Viessmann, yüzyılı aşkın süredir var olan bir Alman firması. Enerji konusunda ürün ve hizmet tedariği hizmetleri veriyor. 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Viessmann Türkiye olarak ise ülkenin her noktasında bayi ve servis yapılanmasıyla hem ürün tedariği hem de hizmet anlamında varlığını sürdürüyor. Bizler de bugün burada Viessman olarak faaliyetlerimizi anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Viessmann Ürün Müdürü Ekim Utkan Gerek de, son dönemlerde dünya genelinde elektrifikasyon ve yeşil enerji dönüşümü konularının çok popüler hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle de yaşanan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte Avrupa’da artık gazlı sistemlerden elektrikli, ısı pompası klima gibi ya da çatıda fotovoltaik sistemi ile elektriğin üretimi ve sonrasında o elektriğin ısıtma ve soğutmada verimli tüketimine doğru bir dönüşüm söz konusu. Türkiye de tabi ki bu dönüşümden etkileniyor. Isı pompası pazarı büyüyor. Fotovoltaik sistemlerde Bursa öncü konumda. Devlet tarafından endüstriyel yapılar için bu konuda bir teşvik var ancak bu teşvikler haneler için şu anda geçerli değil. Artık elektrikli araçların da yollara çıkmaya başlaması ile enerji tüketimi konusu ve temiz enerjiye erişim daha da önem kazanmaya başladı. Bugün de eğitim programımızda enerjiyi verimli kullanan cihazları ve temiz enerji üreten sistemlerimizi ve Viessmann’ın bu konudaki çözümlerini anlattık.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30