banner38

banner31

Mimarlar KOSGEB desteklerini masaya yatırdı

Mimarlara yönelik bilgilendirici ve eğitici seminerlerine devam eden Mimarlar Odası Bursa Şubesi KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven’i ağırladı.

GÜNDEM 01.08.2023, 10:04
Mimarlar KOSGEB desteklerini masaya yatırdı
banner40

Bilgilendirici eğitim ve seminerlerini sürdüren Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyelerini alanında uzman eğitmenlerle buluşturarak gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda BAOB Oda merkezinde organize edilen KOSGEB bilgilendirme seminerinde değerlendirmelerde bulunan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “Meslektaşlarımıza yönelik bilgilendirici seminerlere devam ediyoruz. KOSGEB destek programlarını ve mimarlar için olabilecek fırsatlar ile teşvikleri dinleyeceğiz. Geçen sene de bu eğitimi yapmıştık soru ve cevap kısmı özellikle çok aktif geçmişti. KOSGEB’den gelen arkadaşımız bizlere sunum yaptı. Mimarlar Odası olarak etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

“KOSGEB MAKUL MANTIKLI HER PROJEYE DESTEK VERİYOR”

KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven, mikro ve küçük işletmelere destek programlarını anlattı. “Biz bütün imalat, üretim ve ticaret yapan hizmet sektöründeki işletmelerin hemen hemen hepsine destek veriyoruz” diyen Yelkan Güven sözlerinin devamında KOSGEB’te destek alma süreçleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu, “KOSGEB olarak genel anlamda makul ve mantıklı projelere destek vermekten çekinmiyoruz. Tabii destek vermediğimiz alanlar da var. Örnek vermek gerekirse; sağlık, eğitim, tarım ve hayvancılık ile orman sektörüne destek vermiyoruz. Bunların dışında aklınıza gelen bütün mimarlık, mühendislik, ticaret, üretim ve tekniker şeklinde faaliyet gösteren işletmeler bizden destek alabiliyor. Makul mantıklı bir proje olduğu görülürse, geliştirilirse, üretilirse hem işletme adına hem ekonomi adına faydalı olacak denilirse elbette biz de destek veriyoruz. Öte yandan da işletmelerin ölçeği bizim için önemli yani çalışan sayısı artık 250 milyon TL’nin üstüne çıkmış cirosu 500 milyon TL’yi bulmuş bir işletme artık zaten KOSGEB’ten destek alamaz. Küçük ve orta ölçekli işletme olmuyor büyük ölçekli oluyor dolayısıyla onların destek ve teşvikleri KOSGEB tarafından değil, bakanlık tarafından yönetiliyor” diye konuştu.

KOSGEB Bursa Batı Müdürlüğü'nden KOBİ Uzmanı Yelkan Güven ayrıca, oda üyelerinin konuya ilişkin sorularını da yanıtladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
16°
açık
banner36
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30