banner38

banner31

Denizcilik ve karavancılığa ilgi artıyor

Pandemi dönemi ile birlikte toplumun açık havada zaman geçirmeye verdiği önem bir kat daha arttı. Tekne ehliyetlerinin yaygınlaşması ile birlikte deniz araçlarına olan ilgi her geçen gün artarken, kamp alanlarında tatil tercihleri ise karavan kültürünün de hızla yaygınlaşmasına neden oldu.

DİĞER 01.08.2023, 18:32
Denizcilik ve karavancılığa ilgi artıyor
banner40

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, marina ya da barınak yetersizliğinin yanı sıra denizciliğin nispeten pahalı bir hobi olması, bugüne kadar insanları bu kültürden uzak tuttu. Ancak son yıllarda tekne ehliyetinin yaygınlaşması ve deniz ekipmanlarına ulaşımın rahatlamasıyla denizcilik de rağbet gördü.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Denizcilik ve karavan alanında tercih yaparken dikkat edilmesi gereken birçok husus olduğunun altını çizen Burmarin Genel Müdürü Emrah Dönmez, özellikle denizciliğe ya da karavan kültürüne yeni girmiş doğa severlerin, tercihlerinde ve kullanımlarında yaptıkları önemli hatalar olduğunu söyledi.

Öncelikli hedefin hem tekne hem de karavan için yeterli seviyede pratik eğitim yapmak olduğunun altını çizen Dönmez, “İhtiyaçlar doğru belirlenemeli, doğru ekipman seçimi yapılmalı. Bu durumu önlemek için bilinçli alışveriş yapmak ve uzman ekiplerden destek almak son derece önemlidir” dedi.

Deniz severlere, tekne ve tekne ekipmanları alışverişlerinde önemli önerilerde bulunan Burmarin Genel Müdürü Dönmez, “Türkiye’deki marina ve barınakların yetersizliği, deniz severlerin en büyük sorunlarından biri. Bu sebepledir ki, tekne hayali kuran bir çok deniz sever, herhangi bir marinaya bağlanmaktan ziyade, bölgelerindeki rampa, çekek yeri, kumsal gibi; tekne atıp çekmeye uygun alanları tercih etmektedir. Bunun için ilk tercihler, kompakt, boy ve ağırlık bakımından de bu alanlarda rahat kullanılabilecek günlük gezi teknelerini tercih etmeliler. Elbette ki her deniz sevdalısının hayali teknesini; daha yaşanabilir, daha uzak mesafelere düşük maliyetler ile seyahat edebileceği bir tekneye dönüştürmektir. Bu anlamda denizciliğe küçük tekneler ile başlayanlar, ileride teknelerini daha büyük, daha uzun mesafe kat edebilecekleri, yaşam alanları daha geniş tekneler ile değiştirmek isterler. Bunu yaparken de çok dikkatli olunmalı. Tercih ve ihtiyaçların tam olarak tespit edilmeden satın alma sürecine geçilmesi, beraberinde bazı sıkıntıları getirmektedir” diye konuştu.

“UZMANINDAN BİLGİ ALMADAN TERCİH YAPMAYIN”


Doğru tespit edilemeyen ihtiyaçlar ve yanlış tercihler, kişileri hayallerinden ve denizcilikten soğutabildiğinin altını çizen Dönmez, “Denizcilik ve karavan alanında faaliyet gösteren Burmarin olarak bizler, denizcilik sektöründeki uzmanlık ve deneyimimizle, deniz severlere güvenli ve kaliteli deniz araçları sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, deniz tutkunlarının beklentilerini karşılayan, denizlerde güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayan araçları sunmak ve bu konuda destek olmaktır. Uzman ekibimiz, deniz severlere doğru deniz aracı seçimi konusunda yardımcı olmakla birlikte, kullanıcıları deniz araçlarının özellikleri, güvenlik önlemleri ve denizcilik kuralları konusunda bilgilendiriyoruz.”

Burmarin Genel Müdürü Dönmez, tüm deniz severlere ve karavan meraklılarına, denizcilik, deniz araçları, karavan ve ekipmanları konusunda herhangi bir konuda destek veya bilgi vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.


 

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30