banner38

banner31

banner41

MÜSİAD Bursa, israil’i kınadı…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

GÜNDEM 14.05.2021, 12:43
MÜSİAD Bursa, israil’i kınadı…
banner40

MÜSİAD Bursa Şubesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“İsrail işgal güçleri ve fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa’yı işgal ederek sadece Filistinlilerin ibadet ve yaşam haklarını ellerinden almakla kalmayıp her üç semavi dinin ortak noktası olan Kudüs’te adeta devlet tarafından izlenen bir terörü, dünyanın gözleri önünde sergilemektedirler. Burada; Mescid-i Aksa’yı koruma adına dökülen her kan, tüm İslam âleminin üzerinde vebaldir. Mübarek Ramazan Ayında ve Ramazan Bayramına günler kala uygulanan bu kasıtlı kışkırtma ve şiddetin seyircisi olmak, her Müslümanı ve insanı bu zulmün bir parçası da yapar. Müslümana bu aşamada düşen görev, Kur’an-ı Kerim’in emri üzerine; bu zulme karşı koymak ve bununla mücadele etmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, en üst düzeyde yaptığı temaslar ile kendi olgunluğuna yakışan cihette, bu menfur hadiselerin sona erdirilmesi adına diplomatik ve siyasi adımlarını ciddiyetle atmaya devam etmektedir. Bizler iş dünyası olarak bu durum karşısında haklı tepkimizi, yine bize yakışır şekilde iktisadi olarak elbette göstermeliyiz.

Biz; Türkiye ve dünyada 225 noktada aktif bir Sermaye Platformu ve aynı zamanda milletinin ve ümmetin yanında her daim destekçi olmuş ve bu şiar ile kendi müstakil değerlerini her daim muhafaza etmiş ve edecek bir Sivil Toplum kuruluşu olarak Mescid-i Aksa’ya ve onun temsil ettiği dini değerlere yönelik bu saldırıları kınıyoruz. Başta tüm İslam dünyasını, insanı önceleyen dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, insan hakları savunucularını ve bu hakları destekleyen devletleri, Mescid-i Aksa’ya yönelik bu saldırılara sessiz kalmayıp gereken tüm adımları atmaya davet ediyoruz.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40