banner38

banner31

'Irak Türk otomobili için iyi pazar'

Alımlarda Türkiye’yi tercih ederiz.

GÜNDEM 24.04.2012, 18:09 24.04.2012, 17:10
'Irak Türk otomobili için iyi pazar'
banner40

 Irak Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Walid Habib Hılo Al Moswee, Irak otomotiv piyasasına girmek isteyen Türk firmalarına çağrıda bulundu. Irak'ın, Türkiye üretimi otomobil için iyi bir pazar olduğunu vurguladı.


Yerli otomobil üretimi konusundaki gelişmeleri yerinde incelemek için Bursa’ya gelen Irak GAMCO Ticaret heyetini, ev sahibi olarak Otomotiv İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Baran Çelik ile görüştü.
 
Retrobet initial; ">Irak ekonomisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Irak Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Walid Habib Hılo Al Moswee, Iraklıların özellikle tüketim yönlerinin ağır bastığını, bu açıdan otomotiv sektörüyle alakalı tüketim taleplerinin bulunduğunu belirtti. Irak otomotiv piyasasına girmek isteyen Türk firmalarının fırsatı iyi değerlendirerek büyük karlar elde edebileceğini dile getirdi.

Türk firmalara tavsiyelerde bulunan Bakan Yardımcısı Al Moswee, "Irak otomotiv piyasasına girmek isteyen firmalar, toplu alımlarda bulunacak olan Otomotiv ve Makine Ticareti Genel Müdürlüğü (General Automobile& Machinery Company-GAMCO) ile irtibata geçmeli. GAMCO, toplu otomotiv alımı hususunda ilk etapta komşu ülke Türkiye’yi tercih edecektir." dedi.

Kısa bir süre içerisinde GAMCO temsilcileriyle Türkiye’ye ve Bursa’ya teknik gezi düzenleyeceklerini belirten Al Moswee, fabrikaların üretim standardına hayran kaldıklarını dile getirdi.
 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
16°
açık
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29