banner38

banner31

Engellilere girişimci olma fırsatı

E-Ticaret projesi kapsamında eğitim verilecek.

GÜNDEM 09.05.2012, 23:30 09.05.2012, 22:30
Engellilere girişimci olma fırsatı
banner40

 Engellilerin kendilerini geliştirmeleri ve girişimci olmalarına fırsat tanıyan 'E-ticaret' projesi kapsamında ilk program İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleşti. Girişimcilik konferanslarının verileceği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, “Bana sunulan hayat şartları beni tatmin etmediği için girişimci olmak istiyorum.” dedi.

 
Beyazay Derneği ve Melek Yatırımcılar Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘E-ticaret’ projesiyle engelli vatandaşların girişimci olması sağlanacak. Proje kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi’nde konferans gerçekleştirildi. Etkinliğe  görme engelli eski milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, öğrenciler, öğretim üyeleri ve engelliler katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Lokman Ayva, “Girişimin olmaması için en önemli unsurlardan biri sizin korunma altında olmamanız lazım. Korunmayı seviyorsanız siz girişimci olamıyorsunuz. Bu toplantıyı biz hakkıyla yerine getirirsek çok önemli değişime başlamış oluyoruz, ben özürlü olarak girişimci olmak istiyorum.” diye konuştu.
 
Devlet memurluğu sınavını girişimciliğin önündeki engel olarak gördüğünü belirten Ayva, “Kendi kendimizin ayağına kurşun sıkıyoruz. Biz korunmak istiyoruz, risk altına olmak istemiyoruz. Bu noktada hepimizin şapkayı önüne koyması gerekir. Bir özürlü neden girişimci olmak zorunda? Bana sunulan hayat şartları beni tatmin etmediği için girişimci olmak zorundayım.” ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmalarının ardından program konferanslarla devam etti.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
16°
açık
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27