banner38

banner31

Mühendis adayları yolcu koltuğu tasarımı için yarıştı

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren FKT Koltuk Sistemleri AŞ tarafından ticari araç koltuğu konusunda yenilikçi fikirleri destekleyerek, Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Koltuk Tasarım Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

ŞİRKETLER 10.11.2022, 18:03
Mühendis adayları yolcu koltuğu tasarımı için yarıştı
banner40

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi idari binasında gerçekleştirilen ödül törenine Franz Kiel GmbH & Co.KG CEO’su Jürgen Mill, FKT Koltuk Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı ve firma yöneticileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesi yarışmaya katılan öğrencilerin tasarımlarında oluşan sergiyi gezen Jürgen Mill ile Erol Sapçı bir süre öğrencilerle sohbet etti.

“GENÇLERİN İŞ BULABİLME KAYGILARINI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Törende bir konuşma yapan FKT Koltuk Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı, “Firma merkezimiz 1947 yılında Almanya’da kuruldu. 10 ülkede 1200’ün üzerinde çalışana sahibiz. Araçlarda koltuk farklı bir komponent olup üretiminde, makine mühendisliğini, endüstri mühendisliğini, kaynak mühendisliğini, kimyayı, tekstili ve son yıllarda da elektrik mühendisliğini barındırmaktadır” dedi.

Üniversitelerle iş birliğine 4 yıl önce başladıklarını ifade eden Sapçı, “Bu iş birliğinin ilk adımlarından birisi ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’ oldu. FKT Koltuk Sistemleri AŞ’nin Ar-Ge Merkezi kurmasıyla birlikte genç bakışa daha çok ihtiyaç hissettik. Bu anlamda genç mühendislerin ve tasarımcıların bakış açılarını önemsiyoruz. İlerleyen zamanda genç mühendisler ve tasarımcılarla daha sık iş birliği yapmak istiyoruz. Bu sayede öğrenimleri devam eden mühendis ve tasarımcı adaylarının gelecekle ilgili iş bulabilme kaygılarını da ortadan kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DENEYİMLERİMİZİ GENÇLERE AKTARMAKTAN MUTLU OLUYORUZ”

FKT Koltuk Sistemleri AŞ tarafından düzenlenen ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’ ödül törenine katılan Franz Kiel GmbH & Co.KG CEO’su Jürgen Mill de, “Bursa’da ve gençlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Genç tasarımcıların fikirleri gelecekte mutlaka değerlendirilecektir. Gençlerin tasarımları ve dizayn çizgileri çok önemli. Şehir içi ve kısa mesafe araçlarında kullanılacak koltuklar için güzel tasarımlar gördüm. Bu konuda önemli deneyimlere sahibiz ve tecrübelerimizi de genç mühendislere ve tasarımcılara aktarmaktan mutlu oluyoruz” dedi.

Franz Kiel GmbH & Co.KG Almanya’nın Türkiye’de üretim ve satış partneri olan FKT Koltuk Sistemleri AŞ’nin Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliği ile tüm üniversitelerin mühendislik ve tasarım fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’nda birinciliği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Haluk İpek ‘Alpo’ isimli projesiyle elde etti.

Şehir içi ve şehirler arası otobüsler için düzenlenen ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’nda Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Nejla Simay Kanat ‘Newline’ isimli projesiyle ikinci, Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nden Hamit Üzüm de ‘Seatone’ isimli projesiyle üçüncü oldu.

Yolcu koltuğu tasarım yarışmasında üçüncü olan Karabük Üniversitesi’nden Hamit Üzüm’e ödülünü Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat, ikinci olan Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Nejla Simay Kanat’a ödülünü FKT Koltuk Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı ve birinci olan Marmara Üniversitesi’nden Haluk İpek’e de ödülünü Franz Kiel GmbH & Co.KG CEO’su Jürgen Mill verdi.

Katılımcı diğer öğrencilere ise FKT Koltuk Sistemleri AŞ Endüstriyel Tasarım Sorumlusu Yusuf Çakır hediye takdim edildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24