banner38

banner31

banner41

BBB Alinur Aktaş’tan Yavuzlar Dişli’ye övgü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 25 yılı aşkın süredir başta makine olmak üzere çeşitli sektörlere yönelik dişli imal eden ve üretiminin yüzde 50’den fazlasını 25 ülkeye ihraç eden Yavuzlar Dişli’yi ziyaret etti.

ŞİRKETLER 17.11.2022, 10:32
BBB Alinur Aktaş’tan Yavuzlar Dişli’ye övgü
banner40

Yavuzlar Dişli AŞ’nin Tahtalı’taki fabrikasında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çalışanlarla sohbet etti.

Fabrika kurucuları Esat Sağlam ve Selahaddin Şengül ile Yavuzlar Dişli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam’dan üretimleri hakkında bilgilen alan Başkan Aktaş, “Bursa bir tarih ve kültür şehri. Çok kıymetli bir coğrafyada olan Bursa aynı zamanda katma değerli ürünlerin imal edildiği önemli bir sanayi kenti” dedi.

Başkan Aktaş’a faaliyetleri hakkında bilgi veren Yavuzlar Dişli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam, “Ülkemizin lokomotif şehirlerinden, Bursa’nın ekonomisine yön veren sektörlerden biri de, makine sektörüdür. Sanayileşmenin öncüsü makina sektörü, bugün dünyanın dört bir yanında bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır. Türk makina sektörü, 23 milyar dolarlık ihracatı, yaklaşık 450 bin kişilik istihdamı ile ekonomimizin adeta dinamosudur. Yavuzlar Dişli olarak böylesine büyük ve güçlü bir sektörün, parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendimize belirlediğimiz hedef; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te, 3 kıtada 30’dan fazla ülkeye, üretimimizin yüzde 65’inden fazlasını ihraç etmek ve ihracatımızı yüzde 15 artırmaktır. Ekip arkadaşlarımızla buna inancımız tam” şeklinde konuştu.

Yavuzlar Dişli AŞ ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’da başta otomotiv, tekstil ve makine olmak üzere pek çok sektörde üretim yapılıyor ve dünyanı dört bir tarafına ihracat gerçekleştiriliyor. Bunu da Bursa’nın kıymetli firmaları yapıyor. Bunlardan birisi olan Yavuzlar Dişli’de çok güzel bir sinerji gördüm. Gelişime açık birçok firmamızda olduğu gibi hem nitelikli eleman hem de yer ile alakalı sıkıntılardan ve beklentilerinden bahsedildi. Bunlar şehrin bundan sonraki vizyonu ile alakalı bizim için kıymetli tespitler ve öneriler. Bu anlamda Yavuzlar Dişli sahiplerini ve değerli çalışanlarını başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
20°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16