banner38

banner31

banner41

UHKİB’den 2020 İhracatın Yıldızları’na Platin Ödülü

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), pandemi nedeniyle dünya ekonomisinin durma noktasına geldiği 2020 yılında özverili çalışmalarıyla ihracata ve ekonomimize katkı sağlayan üye firmaları ödüllendirdi.

İŞ DÜNYASI 26.06.2021, 20:30
UHKİB’den 2020 İhracatın Yıldızları’na Platin Ödülü
banner40

Platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride toplam 53 firma ödül almaya hak kazanırken, UHKİB’in Platin İhracat Ödülleri’nde ise ilk üçe giren firmalar; Yeşim Tekstil, Küçükçalık Tekstil ve Öz Tekstil’den oluştu.

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir tarafından pandemiye rağmen yılmadan üreterek, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün üretim ve tasarım gücünü ve kalitesini dünyaya gösteren firmalara ödülleri takdim edildi.

UHKİB’in Platin İhracat Ödülleri’nde ilk üçe giren firmalara ödüller UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir tarafından verildi. Başkan Gündemir, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’ya, Küçükçalık Tesktil Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Küçükçalık’a ve Öz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özkarakaşlı’ya ödülleri takdim etti.

Başkan Gündemir’den ihracatçılara teşekkür…

Pandeminin başladığı ilk dönemde her sektör gibi biz de zorlansak da, sonrasında toparlanma sağladık diyen Gündemir, “2020’nin mayıs haziran dönemi sonrasındaki ivme neticesinde artık ihracatta aylık 80 milyon dolarlar seviyesini yakalayabiliyoruz. 12 aylık ihracatımıza baktığımızda 880 milyon dolar gibi bir rakam var ki bu 2021 yılı için belirlediğimizin üzerinde bir rakam. Ocak mayıs dönemi ihracatımız geçen yıla göre yüzde 55 civarında bir artış göstermiş. İlk 5 ayı 363 milyon dolar ihracatla kapattık. İhracat performansımızın aynı zamanda katma değerli kısmı da gayet yüksek. Türkiye’nin kilogram başına ortalama ihracat birimi 1 dolar, hazır giyimin Türkiye geneli ise 13 dolar. UHKİB olarak biz 18,5 dolar kilogram gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başarılarıyla ihracata katkı sağlayan tüm firmaları tebrik eden Gündemir, “Dünya çapında aşılamanın hızlanması ve kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla ihracatta daha güzel günlerin geleceğini umut ediyoruz. Bu zorlu süreçte büyük fedakârlık yapan ihracatçılarımıza vermiş oldukları üstün emek ve gayretten dolayı tekrar teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17