banner38

banner31

Özbekistan’dan TEKSİDER’e “Onur Belgesi”

Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği’ne (TEKSİDER) Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından ‘Onur Belgesi’ verildi.

İŞ DÜNYASI 04.09.2023, 18:34
Özbekistan’dan TEKSİDER’e “Onur Belgesi”
banner40

TEKSİDER’in geçtiğimiz günlerde Bursa’da düzenlediği ‘Özbekistan ile Ticaret İmkanları’ konulu toplantıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere katkısı nedeniyle verilen Onur Belgesini, Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Amirsait Agzamhocayev TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan’a takdim etti.

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen ve Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan ile TEKSİDER Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu Onur Belgesi takdiminde konuşan Başkonsolos Amirsait Agzamhocayev, “Türkiye ve Özbekistan dost ve kardeş iki ülke. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan yakın ilişkilerimizi bugün değerli iş insanları ile sanayiciler ekonomik işbirliği anlamında devam ettiriyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan da Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirilmekten çok mutlu olduklarını belirtirken, “Bu belgeyi Yönetim Kurulumuz ve bütün üyelerimiz adına kabul ediyorum. Ülkelerimiz adına ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi ve üyelerimizin de karşılıklı ticaretinin artırılması adına çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan ise, “Özbekistan, güçlü ekonomisiyle Asya’nın parlayan yıldızıdır ve son dönemde Türkiye’nin en önemli ticaret partnerlerinin başında gelmektedir. Özbekistan; yaklaşık 35 milyonluk nüfusu ve büyük ekonomik potansiyeliyle çevresindeki diğer Türk Cumhuriyetleri ile ticaret açısından da merkez ülke konumundadır. Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Bursa’daki kurum ve kuruluşların yoğun çalışmaları söz konusu. Bu sürece katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30