banner38

banner31

“NOSAB’ın uygun projelerini desteklemeye hazırız”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) yönetimi, yeni projelerini yerinde incelemek için Bursa’ya gelen Dünya Bankası ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden oluşan proje heyetini ağırladı.

İŞ DÜNYASI 29.07.2023, 19:50 29.07.2023, 19:55
“NOSAB’ın uygun projelerini desteklemeye hazırız”
banner40

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Bölge Müdürü Mehmet Koçer ve proje ekibi, konuk Dünya Bankası heyetine çalışmalarını anlatıp projeleri hakkında bilgiler verdi. Dünya Bankası Proje Ekip Lideri Stefka Slavova, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haşim Cihan Demirköprülü ve beraberindeki heyet NOSAB’da gerçekleşen toplantıda OSB ve proje hakkında görüştü.

Görüşmenin açılışında konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin planlı kurulmuş, en yeşil ve en çevreci OSB’lerinden birisi olduğunu söyledi.

NOSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Dayanıklı, Hakan Gündoğdu ve Özgür Yıldız ile proje danışmanı Prof. Dr. Bülent Keskinler’in de hazır bulunduğu ziyarette çevrenin korunmasına yönelik çalışmalara büyük önem verdiğini söyleyen NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Bundan sonraki öncelikli hedeflerimiz arasında bölgemizin mevcut arıtma tesisinin kapasitesini artırmak, yeni bir biyolojik arıtma tesis kurmak ve bu tesislerin çatılarına GES kurulmasıyla güneş enerjisinden elektrik üretmek bulunuyor” dedi.

Dünya Bankası Proje Ekip Lideri Dr. Stefka Slavova, Dünya Bankası ekibinin Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi projelerini yakından takip ettiğini ve bugüne kadar verimlilik ve sürdürülebilirlik konusunda yapılan çalışmalardan etkilendiklerini söyledi. Sayın Slavova, Dünya Bankası tarafından finanse edilen Organize Sanayi Bölgeleri projesi kapsamında Nilüfer OSB'nin atık su arıtma projesine ve muhtemelen gelecekte yapılacak diğer faaliyetlere destek sağlayacaklarını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haşim Cihan Demirköprülü de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülkemizin endüstriyel kalkınması için organize sanayi bölgelerine önem verdiğini dile getirdi ve “OSB’lerimizin verimliliğine katkı sağlayacak tüm projelerin hayata geçmesi için azami özen gösteriyoruz. NOSAB da çalışmalarını takdir ettiğimiz sanayi bölgelerimizden biri. Bu projede başarılı olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Heyet üyeleri NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer’in sunumunun ardından bölgede incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri, NOSAB Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ve yeni arıtma tesisi alanını gördükten sonra fabrikalara da teknik ziyarette bulundu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31