banner38

banner31

banner41

BUÜ’lü akademisyenler Toruntex’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin davetiyle Bursa Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kullanılmış tekstil ürünlerinin geri dönüşümü konusunda faaliyet gösteren Toruntex, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çalışmalara başladı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Çevre Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinde görevli akademisyenler, Toruntex'i ziyaret etti.

İŞ DÜNYASI 09.01.2023, 14:03
BUÜ’lü akademisyenler Toruntex’i ziyaret etti
banner40

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Karaer, Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Taner Yener, Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Erhan Kenan Çeven ve Bursa Valiliği İl Enerji Yöneticisi Levent Yazıcı Toruntex’i ziyaret ederek, yapılan çalışmaları incelediler. Akademisyenler tekstil sektöründeki geri dönüşüm süreçleri hakkında Toruntex Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Torun’dan bilgi aldılar.

Geri dönüşüm sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Torun, girdi maliyetlerinin arttığı ve enerji fiyatlarının dünyayı tedirgin ettiği bir ortamda geri dönüşümün hayati bir önemde olduğunu ifade etti.

Geri dönüşüm çalışmalarının bilimsel verilerle desteklenmesinin gerekliliğine de işaret eden Toruntex Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Torun, “Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) başta olmak üzere sanayi bölgelerinde ve Bursa genelinde imalat sanayi içinde tekstil üretiminin önemli bir payı bulunuyor. Her sektörde olduğu gibi tekstildeki geri dönüşüm çalışmaları ve ikinci el giysi sektörünün de bilimsel verilerle desteklenmesi gerekiyor. Bu kapsamda üniversite-sanayi işbirliğine kapılarımızı açmaya hazırız. Değerli akademisyenlerimizle birlikte hareket etmek isteriz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimize ve öğrencilerimize ne kadar destek olabilirsek o kadar mutlu oluruz” dedi.

BUÜ Çevre Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinde görevli öğretim üyeleri de işbirliğine hazır olduklarını belirterek, çalışmalara gereken akademik desteği verebileceklerini dile getirdiler. Bursa Valiliği İl Enerji Yöneticisi Levent Yazıcı da kamu­-sanayi-üniversite işbirliği ile yapılacak çalışmaların enerji verimliliği, geri dönüşüm ve karbon ayak izi için önemli bir başlangıç olacağını belirtti.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
20°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16