banner38

banner31

banner41

Bursa iş dünyası gelecekten umutlu

Türkiye ekonomisinin 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları belli oldu. Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentiyi aşarak yüzde 7 büyüdü.

İŞ DÜNYASI 03.06.2021, 12:35
Bursa iş dünyası gelecekten umutlu
banner40

OECD üyesi ülkeler arasında en çok büyüyen, G20 ülkeleri arasında da Çin'den sonra en fazla büyüme oranını yakalayan ülke olmamız Bursa iş dünyası temsilcileri tarafından mutlulukla karşılandı. Kısıtlamaların yavaş yavaş kalkması ve aşı uygulamasının artmasıyla yılın geri kalanında da bu büyümenin artarak devam edeceğini vurgulayan iş dünyası temsilcileri, gelecekten umutlu olduğunun altını çizdi.

ARSİYAD YK Başkanı

Gürsel DURMUŞ

Büyüme rakamları, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıdan ülkemizin üretim kapasitesini artırarak faydalandığını gösteriyor. Bu olumlu bir gelişme. Bunun dezavantajı parasal genişlemenin enflasyon etkisi ve döviz kurlarındaki yukarı doğru baskı. Bu olumlu gelişmenin sürdürebilirliği açısından üretim ve ihracat odaklı büyümeye devam etmeli aynı zamanda döviz kurlarındaki baskı da azaltılmalıdır.

ASKON Bursa Şube YK Başkanı

Emre YILDIZ

2021 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 7’lik büyüme iş dünyası olarak bizleri sevindirdi. 6 bandında beklenen büyüme rakamının aşılması da mutluluk verici. Türkiye bu ekonomik büyüme oranı ile G20 ülkeleri arasında Çin'den sonra en fazla büyüme oranını yakalayan ülke oldu. Pandemi günlerinde pek çok ülkede daralma yaşanırken Türkiye’de büyüme olması, pandemi sonrası için dönem için bizlere umut aşılıyor.

BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı

Fatih ŞAKİR

Ekonomimiz, 2021 yılının ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir büyüme performansı sergileyerek yüzde 7 büyüme kaydetti. Pandeminin etkilerinin yavaş yavaş üzerimizden attığımızın göstergesi. Normal hayata geçişimiz ve aşılanma hızının da artması ile güzel günlerin daha yakın olduğunu düşünüyorum.

BEKSİAD YK Başkanı

Ömer YILDIZ

İlk çeyrekte beklenti rakamlarını aşmamız bizler için sürpriz değil. Çünkü ihracattaki olumlu gelişmelerin ve hedeflerin aşılmasının bu büyüme rakamlarına yansıyacağını düşünmüştük. Bu manada pandemiye rağmen dünya ekonomilerinin küçüldüğü böyle bir dönemde ülkemizin büyüme ivme yakalaması bizleri mutlu ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde pandemiden zarar gören küçük esnafımızla ilgili de tedbirler alınarak bu büyüme daha da tabana yayılmış hale getirilir.

BATISİAD Başkanı

Ahmet ER

Tüm dünya koronavirüs kıskacındayken sosyal hayat ve ekonomiler de bu durumdan doğal olarak olumsuz etkilendi. Ancak ülke ekonomimiz Covid-19'un etkisine rağmen 2020 yılının ilk çeyreğini büyüme ile kapatmıştı. 2021 yılında da beklentiyi aşarak yüzde 7’lik bir büyüme gerçekleştirdik çok şükür. Bu veriler, gelecek adına bizleri umutlandırıyor.

Bursa OSB YK Başkanı

Hüseyin DURMAZ

Türkiye, pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılını büyüme ile kapatan az sayıda ülkeden biri olmuştu. Açıklanan verilere göre yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen ülke ekonomimiz, 2021 yılına da kaldığı yerden başladı. Kendini dünya ekonomisinin önde gelen ülkelerinden ayrıştırarak büyümesini sürdüren ülkemizin ihracat ve üretim odaklı anlayışı ve Türk sanayicisinin büyük fedakârlığıyla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine olan inancımız tamdır.

GESİAD YK Başkanı

Murat KAYA

2020’nin mart ayından itibaren yaklaşık 15 aydır zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte ülke ekonomimiz her şeye rağmen dünyadaki diğer ülke ekonomilerine göre pozitif ayrıştı. Temennimiz bu olumlu gelişmelerin daha da artarak devam etmesidir. Buna her açıdan ihtiyacımız var. Ben 2021 yılı ikinci yarısının toparlanma adına önemli bir dönem olacağını düşünüyorum.

Kayapa OSB YK Başkanı

Yalçın TOY

Yılın ilk çeyreğinde, beklentilerin üzerinde yüzde 7 büyümemiz, ülke ekonomimizin ve sanayicimizin dinamik yapısının gücünü göstermektedir. Özellikle, geçen yılın ikinci yarısından itibaren sanayide çarkların hızlanmasıyla artan üretim ve ihracatımız bu başarıya vesile olmuştur. Ekonomi alanında atılacak olumlu adımlarla bu başarıyı yılın tamamına yayıp, 2021’i pozitif bir büyümeyle tamamlayacağımız kanaatindeyim.

MÜSİAD Bursa Şubesi YK Başkanı

Nihat ALPAY

Yılın ilk çeyreğinde beklentinin üzerindeki bu büyüme rakamları ekonomimizin pandemi şartlarına rağmen canlılığını sürdürdüğüne işaret. Ümit ediyorum bundan sonra aşılanmanın da yaygınlaşmasıyla birlikte hizmetler sektöründe de bir normalleşmeye gidilir ve ülkemiz yılın geri kalanında da bu büyümesini sürdürmesini ümit ediyoruz.

İMSİAD YK Başkanı

Mustafa ANDIÇ

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentinin üzerinde yüzde 7’lik bir büyüme gerçekleştirdi. Pandemiye rağmen gerçekleşen bu büyüme gelecek adına iş dünyasını umutlandırdı. Ancak sektörümüzde yaşanan sıkıntıları da dile getirmekte fayda var. Bu büyümenin sürdürülebilir olması için inşaat sektörünün de içinde bulunduğu tedarik sıkıntısının çözülmesi ve malzeme fiyatlarındaki aşırı zamların dizginlenmesi adına muhakkak önlem alınması gerekiyor. Aksi halde lokomotif sektör olan inşaatta yaşanan bu sıkıntılar sektörün daralmasına ve dolayısıyla işsizliğe sebep olacaktır.

İMOS YK Başkanı

Osman AYBİL

Ülke ekonomimiz yılın ilk çeyreğinde üstelik pandemiye rağmen yüzde 7’lik bir büyüme performansı göstererek dünyada Çin'in arkasından 2. oldu. İlk çeyrekte sanayi sektörü yüzde 11,7 ve imalat sanayisi sektörü de yüzde 12,2 büyüdü. Mobilya sektörü olarak, ülkemizin üretimine, ihracatına ve büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Normalleşmeyle beraber yılın kalanında da çok daha hızlı büyümeye devam etmeyi umuyorum.

NOSAB YK Başkanı

Erol GÜLMEZ

Türkiye ekonomisinin salgın şartlarına rağmen dinamizmini koruyup, üretim ve ihracat odaklı büyümesini devam ettirmesi mutluluk vericidir. Açıklanan rakamlar da bunun en güzel göstergesidir.

Sanayicimizin bu süreçte azimle çalışması, Türkiye ekonomisinin salgının etkilerinden görece daha az etkilenmesine imkân tanımıştır. Alınan ekonomik tedbirler ve açıklanan teşvikler de bu süreçte sanayicimizin önünü açarak, pandemi koşullarına rağmen ihracatta önemli başarılara imza atmasını sağlamıştır.

Önümüzdeki süreçte aynı azim ve kararlılıkla üretmeye ve ihracata odaklanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu doğrultuda yılın ikinci çeyreğinde büyüme rakamlarının çift hanelere ulaşacağını ve yılı daha iyi noktalarda bitireceğimizi düşünüyorum.

TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı

Mustafa Kemal ŞERBETÇİOĞLU

Ülkemizin ilk çeyrekteki yüzde 7’lik büyüme ile OECD ve G/20’de Çin’in ardından 2. olması sevindirici ve gelecek adına umut verici bir başarıdır. Bu başarı devlet millet dayanışmasının bir ürünüdür. Hükümetimizin aldığı ekonomik tedbirler, teşvikler ve iş dünyamızın özverili çalışmaları ile yılın ikinci çeyreğinde bu başarının devam edeceğine ve büyüme oranımızın daha da artacağına inanıyorum.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
21°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50