banner38

banner31

banner41

Yedikardeş, Başbakan Yrd. Ali Babacan'ın açıklamalarını değerlendirdi

DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarını değerlendirdi

GÜNDEM 27.10.2012, 11:57 27.10.2012, 11:16
Yedikardeş, Başbakan Yrd. Ali Babacan'ın açıklamalarını değerlendirdi
banner40

 DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın çekte ortaçağdan kalan hapis cezasının kalkmasıyla 220 bin kişinin hapisten kurtulduğuna ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, “Çek verip karşılığını ödememek suretiyle piyasaları allak bullak edenler bana göre ticaret teröristidir”  dedi.

 

Karşılıksız çeke hapis cezasının kalkmasının iş dünyasında büyük hasarlara yol açtığını ifade eden Yedikardeş, “Karşılıksız çeke hapis cezasının kalkması piyasaları allak bullak etti, sanayici ve işadamının hesaplarında büyük hasarlara yol açtı. Eğer devlet biz işadamlarına ‘kalkın cezaevi yapın’ deseydi daha az maliyet olurdu. Karşılıksız çekte hapis cezasının kalkmış olmasının maliyeti o denli yüksek. Ama cezaevleri dolu ve yer yok diye böyle bir kanun çıkartıldı. Maalesef bazı çevreler Adalet Bakanına böyle rapor verdiler” şeklinde konuştu.

 

Karşılıksız çeke hapis cezasının kalkmasının esas itibariyle sermaye sahiplerini, dürüst sanayiciyi işadamını mağdur ettiğini dile getiren DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, “İşi değişik sebeplerle bozulan veya işini kaybetmiş kişileri tenzih ediyorum ama aslına bakarsanız çek verip karşılığını ödememek suretiyle piyasaları allak bullak edenler de bana göre ticaret teröristidir” dedi.

 

Çekle yapılan ödemelerde bankaların da önemli sorumluluklarının olması gerektiğini dile getiren Yedikardeş, “Bankalar bu işte hala daha ellerini taşın altına koymuyorlar. Bu durum da kaygı vericidir. Bankacılık lobisi bu yasa ile hedefine ulaşmış görünüyor. Eğer banka çek verdiyse o kişi ve şirketi ben garanti altına alınmış ve güvenilir kabul etmek durumdayım ticaretimi de ona göre yapabilmeliyim. Altın, gümüş ve bronz çek uygulaması hala daha çözüm olabilir” diye konuştu.

 

Yedikardeş, “Madem karşılıksız çekte hapis cezası kalktı o zaman karşılıksız çek davasından yargılananların örneğin oy hakkı elinden alınması, yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi gibi bazı vatandaşlık hakları kısıtlanabilir. Ancak bu konuda kararlılık gerekmektedir” sözleriyle tamamladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17