banner38

banner31

Vali Münir Karaloğlu'ndan BTSO'ya YÖREX Teşekkürü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) stant açarak katılım sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyetini ağırladı.

GÜNDEM 29.10.2016, 09:24 01.11.2016, 10:37
Vali Münir Karaloğlu'ndan BTSO'ya YÖREX Teşekkürü
banner40

 



Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) stant açarak katılım sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyetini ağırladı. Vali Karaloğlu, Bursa’nın muhteşem bir üretim gücü olduğunu belirterek, “BTSO’nun vizyonuyla Bursa, ülkemize değer katan çalışmalara imza atıyor” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu ve meclis üyeleri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun konuğu oldu. Sanayi ve ticaret odalarının kent için bir sinerji kaynağı olduğunu belirten Vali Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın liderliğiyle hayata geçen projelerin Bursa’ya her alanda değer kattığını vurguladı. Bursa’nın muhteşem bir üretim gücüne sahip olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Bursa’daki her olumlu gelişme beni memnun ediyor. Özellikle BTSO’nun kente değer katan çok önemli projeleri var. BTSO’nun çalışmalarından gurur duyuyorum. Odamız, Türkiye'nin en vizyoner odalarından birisi. BTSO liderliğinde hayata geçen TEKNOSAB, kent ekonomisinin katma değerli üretimine ve ihracatına güç katacaktır. BTSO’yu kentin önünü açan ve öncü rol üstlenen çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.



“ARTIK DÜNYA DOĞAL LEZZETLER İSTİYOR”

Türkiye’nin dört bir yanındaki marka ürünlerin tanıtıldığı YÖREX Fuarı’nda Bursa’nın BTSO öncülüğünde güzel bir katılım sağladığını da ifade eden Karaloğlu, “Dünyada doğal ürünlere ilgi gittikçe artıyor. Artık insanlar yerel lezzetleri tatmak istiyor. YÖREX Fuarı bu açıdan  önemli. Yerel lezzetlerimizin ticari ürününü ortaya çıkarabilirsek, biraz daha öne çıkarabiliriz. YÖREX Fuarı’nda katılım sağlayarak destek olan Bursa’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BURSA VE ANTALYA’NIN ÇOK FAZLA ORTAK ALANI VAR”

Bursa ve Antalya arasında birçok ortak noktanın olduğunu ve iki şehirin işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini söyleyen Karaloğlu, şöyle konuştu: “Bursa, bir üretim şehri. Tekstil, gıda, sanayi hangi sektöre bakarsanız bakın Bursa’da mevcut. Antalya ise daha çok  tüketim şehri. Antalya’da 385 tane 5 yıldızlı otel ve 1 milyon adet yatak var. Antalya'nın tükettiği birçok ürün, Bursa’da da üretiliyor. İki kent arasında işbirliği yapacak çok konu var.”





“YEREL DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, YÖREX’e BTSO olarak 3’üncü kez stant açtıklarını kaydetti. Bursa standında Bursa’nın lezzetleri de bir kez daha görücüye çıkardıklarını söyleyen Çekmişoğlu, stantta zeytinden havluya, kestane şekerinden İznik çinisine Bursa ve ilçelerinin meşhur ürünlerinin sergilendiğini kaydetti. Çekmişoğlu, “Bursa’mızın yerel ve dünyaya mal olmuş birçok yerel değeri var. BTSO olarak bizler de bu değerlerimizi korumayı ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ORTAK AKILLA GELECEĞİN KENTİNİ OLUŞTURUYORUZ”

Ülke ekonomisinin lokomotif şehri Bursa’nın üretimdeki gücü ve potansiyelini ileri teknoloji ve katma değerli üretimde de artırmak için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Şükrü Çekmişoğlu, “Ortak aklın gücüyle geleceğin kentini oluşturmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde Bursa’mıza kazandırdığımız projelerle şimdiye kadar 1 milyar liralık katkı sağladık. Hedefimiz, Türkiye’nin üretim üssü olan kentimizi, her alanda lider bir şehir olmasını sağlamak. Bursa Valiliği göreviniz boyunca her zaman yanımızda yer alarak projelerimizin hayata geçmesine destek verdiğiniz için de teşekkür ediyorum” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
26°
açık
banner36
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:38
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:22
Yatsı 22:00