banner38

banner31

Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe güçbirliği

Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların güç birliği yaparak, başta ihracat olmak üzere çeşitli alanlarda atılım yapmalarını sağlamak üzere Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği (TEKSİDER) kuruldu. TEKSİDER’in kurucu yönetim kurulu başkanlığı görevine Nermin Ceyhan getirildi.

GÜNDEM 11.01.2023, 15:29
Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe güçbirliği
banner40

TEKSİDER’in kuruluş sürecine dair bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, tekstil ve konfeksiyonun Bursa ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini belirterek, “Tekstil ve konfeksiyon sektörü istihdam, yatırım, üretim ve ihracat bakımından Bursa ekonomisinin dinamosu konumunda. Sektörde faaliyet gösteren firmaların sesi olmak ve başta ihracat olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak amacıyla bir araya gelen iş insanları olarak Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği’ni (TEKSİDER) kurduk” dedi.

TEKSİDER’in temel amaçlarının; firmalar arasındaki işbirliği olanaklarını geliştirmek ve sektörün dış piyasalarda tanıtımını yapmak olduğunu kaydeden Ceyhan, “Dernek olarak, sektörel deneyimlerin paylaşılması, mesleki gelişim çalışmalarının yapılması, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin gündeme getirilmesi, kalifiye eleman (tasarım, pazarlama, vs) ihtiyacının karşılanması ve fuarlarda sektörün tanıtımının yapılması gibi konularda çeşitli çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

çatısı altında bir araya gelen firmalar olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmak istiyoruz” diyen Nermin Ceyhan, yeni yılla birlikte hedeflere yönelik çalışmalara başladıklarını bildirdi.

TEKSİDER’in kurucu yönetim kurulu Nermin Ceyhan, Ezgi Danişmend Çetinel, Sedat Mermer, Suheyla Altan, Ayşe Akgün, Kadriye Akgün ile Hatice Varol’dan oluşuyor.

TEKSİDER’İN HEDEFLERİ

Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği (TEKSİDER) çalışmalarında, sektörün sorunları ve çözüm yolları ile ilgili çalışmalar yapmayı, raporlar hazırlamayı, önerilerini ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşmayı, sektörün iç ve dış piyasalarda tanıtımını yapmayı, yeni pazar bulma çalışmaları yürütmeyi, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda sektörün tanıtımını yapmayı, firmaların devlet desteklerinden yararlanmalarına yardımcı olmayı, sektörün kamuoyundaki imajını güçlendirmeyi, firmalar arasındaki iletişimi- işbirliğini geliştirmeyi, sektörel bilgilerin ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlamayı, eğitim çalışmaları yoluyla sektördeki kaliteyi yükseltmeyi, tasarım, pazarlama gibi alanlarda Kalifiye eleman ihtiyacını giderecek çalışmalar yapmayı, ürün ve hizmetlerin ortak satın almak yoluyla daha uygun koşullarda temin edilmesini sağlamayı hedefliyor.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29