banner38

banner31

Samsun'da medikal kümelenme

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi oldu.

GÜNDEM 13.05.2012, 20:16 13.05.2012, 19:17
Samsun'da medikal kümelenme
banner40

 Ekonomi Bakanlığı ve Avrupa Birliği ortaklığında KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi çerçevesinde Samsun’da başlayan Medikal Sektörü Kümelenme Strateji Çalıştayı, kentin tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olduğunu tescilledi.

 
İstanbul, Ankara ve İzmir’den çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı çalıştayda brifing veren Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, sektörel kümelenmede Samsun’dan önemli bir stratejik nokta olduğunun altını çizerek, bir çok başarı hikayeleri çıkacağını söyledi.
 
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Canik Kültür Merkezi’nde başlayan Medikal Sektörü Kümelenme Strateji Çalıştayı'nda görüşlerini dile getiren Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe Türkiye’nin dünya pazarlarındaki payının ihracatla artırılabilmesi ve bunun sonucunda da cari açığın azalması için ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulmasının şart olduğunu vurguladı.
 
Başkan Dr. Aydemir, “Samsun için bu dönüm noktası süratle değerlendirilmelidir. Zira katma değeri yüksek ileri teknolojik ürünler ve anahtar teslimi hastane yapabilecek kapasitesi olan Samsun,   cerrahi alet üreticisinden ameliyathanesine, mobilyasından tıbbi çizimine kadar her şeyi yapabilecek bir şehirdir. Samsun bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Bunun için ise işbirliği mutfak her safhada sağlanmalıdır. MEDİKÜM olarak tüm kesimleri işbirliğine davet ediyoruz." diye konuştu.
 
Projenin kıdemli yöneticisi olan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, medikal sektöründe Samsun’un başarılı bir aktör olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
 
"Projemizde en çok önem verdiğimiz şey, işbirliği. İkincisi ise yönetişim. 5 yerel paydaş seçmemizin sebebi de Samsun'un elindeki potansiyelin diğer pek çok ilimize fark atacak seviyede olmasıdır.
 
Samsun’da medikal kümelenme alanında yapacağımız işlerin ve işbirliklerinin, hep beraber çıkacağımız bu yolculukta bizim uzmanlık alanımız olan uluslararası ticaret, uluslararası ihracat yönünde size katkılar sağlarken tek amacımız, yerel paydaşlarla ortaklık halinde iş nasıl yapılır, işbirliği nasıl gerçekleştirilir, hep beraber ileriye, Türkiye’nin 2023 hedefi olan 500 milyar dolar ihracata sizin katkılarınızı nasıl maksimize edebiliriz, katkılarımızı size nasıl aktarabilirizi anlatmaktır."
 
TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören ise KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi çerçevesinde 5 pilot ilden bir tanesinin Samsun olmasının, kent adına önemli şans olduğunu vurguladı. Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya da çalıştaydan sonra Samsun’da medikal sektöründe çok daha ileriye götürecek somut adımlar atılacağını da sözlerine ekledi.
 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33