banner38

banner31

Eker: “Sıcaksu bölgesi turizm köyü olmalı”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi ve TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, BTSO’nun Ekim ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesinin ‘turizm köyü’ olması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 27.10.2022, 19:51
Eker: “Sıcaksu bölgesi turizm köyü olmalı”
banner40

Konuşmasında, BTSO’ya kayıtlı seyahat acentaları ve turizmcilerden oluşan 42. Meslek Komitesi’nden Meclis üyeliğine seçildiğini ve turizmciler adına Bursa için bir yanlıştan dönülmesi için söz aldığını belirten Hasan Eker, “Turizm Bölgesi adına istimlak edilen Sıcaksu (Tabakhaneler) Bölgesinin maalesef 692 konut ve 93 dükkan ile konut alanı sadece küçük bir kısmının termal alan olacağı, TOKİ tarafından ihalenin kazanıldığı geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaşıldı. Bu alan Merinos AKKM, Kültürpark, Botanikpark , Çekirge otelleri gibi bir bölgenin tam ortasında, termal suyun üstünde, tarihi şehir merkezine yürüme mesafesinde çok önemli bir bölgedir” dedi.

Sözlerinin devamında Bursa’da konut yapılacak pek çok alanın olduğunu, ama turizm bölgesi için Sıcaksu’dan (Tabakhaneler) daha uygun bir alan bulunmadığını ifade eden BTSO Meclis Üyesi, TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “Bu bölge yaşanabilir bir Bursa için, trafik sıkışıklığının daha da artmadığı bir Bursa için mutlaka turizm bölgesi olmalı. Büyükşehir Belediyesi Hanlar Bölgesi’ni açtı, minnettarız, teşekkür ederiz. Gelin bir güzel projeye daha imza atın, burayı turizm bölgesi yapın, belediyemizi ayakta alkışlayalım” şeklinde konuştu.

Konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi anlatılması halinde yanlıştan dönüleceğine inandığını belirten Hasan Eker, konuşmasının sonunda, “Bu yapılırsa Bursa kazanır, Bursalılar kazanır. Sıcaksu ‘turizm köyü’ olsun. Bir kenti turizme göre planlamak, yaşanabilir bir Bursa planlamaktır” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
açık
banner36
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30