banner38

banner31

BUTEM-DER 350 depremzedeyi konutlara yerleştirdi

Bursa Tüm Emlak Müşavirleri Derneği (BUTEM-DER), 6 şubattaki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı çalışmalarla bölge insanının yaralarının sarılmasına destek oluyor.

GÜNDEM 20.02.2023, 16:18
BUTEM-DER 350 depremzedeyi konutlara yerleştirdi
banner40

İlk olarak depremin ardından temel ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderen BUTEM-DER, üyelerini de harekete geçirerek, Bursa organize sanayi bölgesi, iş dünyası kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve şirketleri gibi depremzedenin yanında oldu.

BUTEM-DER Başkanı M. Zeki Yıldız, ülkemizi yasa boğan depremlerden dolayı büyük üzüntü duyduklarını, acıların dindirilmesi için hemen harekete geçtiklerini belirtirken, “Yönetim Kurulu Başkan yarımcımızla 3 TIR ve iki kamyonet ile deprem bölgesine giderek üyelerimizin de desteğiyle muhtelif ihtiyaç maddeleri ve kuru gıda götürdük. Ayrıca bölgede aşevi kurarak 30 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

Bursa’da kalan Yönetim Kurulu üyelerinin de yardım toplama çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren BUTEM-DER Başkanı M. Zeki Yıldız, çalışmalarını depremzedelerin geçici konaklamaları yönünde yoğunlaştırdıklarını ifade ederken, “Bu aşamada üyemiz olan emlak müşavirlerinin portföylerindeki konutların depremzedelere ücretsiz şekilde tahsis edilmesi çalışması başlattık. Bu kapsamda ilk olarak Nilüfer Bölgesindeki eşyalı 120 daireye bölgeden gelen 350 kişiyi AFAD ile koordineli bir şekilde kayıtları tutularak bu dairelere yerleştirildik. Bu depremzede kardeşlerimize her gün öğlen ve akşam yemekleri de yine BUTEM-DER tarafından karşılanıyor” diye konuştu.

BUTEM-DER ve hayırsever konut sahiplerinin destekleriyle depremzedelerin Nilüfer Bölgesindeki konutlara yerleştirilmesine devam edeceklerini dile getiren Yıldız, “Bu anlamda müteahhitler başta olmak üzere iş insanlarından, hayırsever vatandaşlarımızdan ve bilhassa meslektaşımız olan emlakçılardan portförlerinde bulunan boş daireleri bizlere bildirmelerini önemle bekliyoruz. Misafirlerimize ev eşyası ile giysi ve gıda maddesi yardımlarımıza da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

banner53

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33