banner38

banner31

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ''Dünya Turizm Günü'' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat sosyal medya hesabından "27 Eylül Dünya Turizm Günü" nedeniyle mesaj yayınladı.

GÜNDEM 27.09.2021, 14:00
Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ''Dünya Turizm Günü'' mesajı
banner40

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın mesajı şöyle;

Bursa Turizm Sektörümüzün Değerli Temsilcileri

Aziz Bursalı Hemşehrilerim

27 Eylül, Dünya Turizm Örgütü'nün (WTO) önerisiyle Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Günü olarak tespit edilmiştir. Böylelikle, dünyada turizm bilinci oluşturulup geliştirilecek ve turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel önemi vurgulanmış olacaktır.

“Bacasız Sanayi” olarak adlandırılan Turizm, ülkeler arasındaki huzur ve barış ortamının sağlanmasında ve ülke ekonomisine canlılık kazandırılmasında önemli bir etkendir. Ülkeleri ve toplumları birbirine yakınlaştırarak insanların buluşmasına yardımcı olan turizmin, sağladığı çok yönlü katkılarla Türkiye ekonomisinin de vazgeçilmez temel sektörlerinden biri olduğu muhakkaktır.

Farklı dilleri, inançları ve kültürleri birleştiren ve bu sayede toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesini sağlayan en önemli araçlardan biri olan Turizm, sadece ekonomik bir aktivite olmaktan çıkıp kültürel ve çevresel boyutları olan, toplumu ve sosyal yapıyı etkileyen bir olay haline gelmiştir.

Turizm sektöründe dünya ortalamasının üzerinde bir hızla büyüyen Türkiye'nin kültürel çeşitliliğinin öne çıkarılması ve kültürümüzü, insanımızı doğaya ve tarihe sahip çıkan bir bilinçle sergileme düşüncesi turizm vizyonumuzun temeli olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, turizmde çeşitliliğin uluslararası kültürel iletişimi ve toplumlar arasında yakınlaşmayı sağlaması dileğiyle, sektörümüzün 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü yürekten kutluyorum.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19