banner38

banner31

Başbakan 61 tesisi açtı

Yatırımların toplam maliyeti 1.3 milyar lira.

GÜNDEM 22.04.2012, 23:08 22.04.2012, 23:07
Başbakan 61 tesisi açtı
banner40

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan Eğitim Kampüsü’nde tele konferans yoluyla 61 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Törende, Başbakan Erdoğan, bazı vatandaşlara tamamlanan TOKİ konutlarının anahtarlarını da teslim etti. 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı açılış törenine; eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, konuşması öncesi tören alanındaki vatandaşları selamladı.

Erdoğan, 1 milyar 302 milyon 551 bin lira olan 61 ayrı hizmetin açılışını yaptıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “BTSO Eğitim Kampüsü’ndeki okulların maliyeti 20 milyon lira. Bu yatırımın örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. 502 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Bursaray’ın üniversite hattının da açılışını yapıyoruz. Bu hattın Bursa’nın ulaşımında önemli bir rahatlık sağlayacağını düşünüyoruz. Bütün yatırımların Bursamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum. Bakanlarımızla, belediye başkanlarımızla, bütün elemanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle Türkiye ve Bursa’nın kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Yapılan her yatırım, inşa edilen her tesis Türkiye’yi 2023 hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Demokrasinin kurumsallaşması, özgürlüklerin tahkimi noktasında her ilerleme milletin kazanımlarını garanti altına alıyor, önümüze yeni kapılar açıyor. 20-30 yıl öncesinde Türkiye’de yapılanların tamamını Bursa tek başına üretiyor.”

Sahabet initial initial; background-repeat: initial initial; ">Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından bakanlar, milletvekilleri, BTSO Başkanı ve yöneticileriyle birlikte toplu açılışın kurdelesini kesti. Erdoğan, önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün hazır bulunduğu Yenişehir Şişecam tesislerinde fırın açılışını gerçekleştirdi. Ardından, Bursaray üniversite hattının açılışını canlı yayınla yaptı.

Diyanet Vakfı ve BTSO ortak yapımı yüksek öğrenim yurdunun açılışı da canlı yayında gerçekleştirildi. Yurtta, 32 ülkeden 170 öğrencinin kalacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek yurdun kurdelesinin kesilmesini bekledi. 

Canlı yayınların ardından, Başbakan ve protokol üyeleri, tesislerin açılışını sembolik olarak kurdele keserek yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurdele kesimi sırasında, "Türkiye hazır mı, 61 eser, inşallah tüm vilayetlerimizi bunlarla donatıyoruz. Bu, artarak devam edecek. Türkiye, bu eserlerle Cumhuriyetimizin 100. yılında muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak." ifadesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan, BTSO Başkanı Celal Sönmez'e, yurdun ve kampüsün yapılmasından dolayı günün anısına bir plaket takdim etti. Sönmez de Başbakan Erdoğan'a günün anısına hediye takdim etti. 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:04
Yatsı 21:34