banner38

banner31

5. TURFOOD Gıda Fuarı kapılarını açtı

Türkiye’nin gıda ve tarım sektöründeki en önemli şehirlerinden olan Bursa’nın bu alandaki markalarını ve sektör temsilcilerini buluşturan 5. TURFOOD Gıda Fuarı, Bursa Merinos AKKM Fuaye alanında gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını açtı. Fuar, 30 Eylül Cumartesi Günü 17.00’ye kadar açık olacak.

GÜNDEM 29.09.2023, 00:16 28.09.2023, 21:32
5. TURFOOD Gıda Fuarı kapılarını açtı
banner40

Network Fuarcılık tarafından ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURASDER, BUYSAD, GÜMTOB, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile KOSGEB’in destekleri yanı sıra TOBB izni ve denetimde düzenlenen 5.TURFOOD Gıda Fuarı’nın açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Orhan Özcü, Gıda Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yıldıray İstanbullu, Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Baştürk, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Türkiye’nin ilk yerli robotlarından olan Mini Ada’nın bir versiyonunun yaptığı açılışın ardından söz alan NETWORK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “2016 yılından itibaren başlattığımız, Bursa’nın fuarcılık kültürünü geliştirmek amacıyla çalışmalarımızla önemli bir adımlar attık ve o günden bugüne burada 20. Fuarımızı gerçekleştiriyoruz.TURFOOD Fuarlarımızın ise beşincisi ile sizlerleyiz. Bursa gıda endüstrisinde çok güçlü bir şehir. Güney Marmara’nın en büyük fuarı olmak üzere yola çıkmıştık ve başardık, sonrasında ise ulusal ve nihai hedef olarak uluslararası bir firma olmayı hedefliyoruz. Fuarımıza geçtiğimiz yıl 43 bu yıl firma katılmıştı, bu yıl ise fuarımızda 67 firmamızı ağırlıyoruz. Katılımcı sayımızın artışı bizi şevklendiriyor. Amacımız sektörümüzde etkili isimleri buluşturmaktı ve bunu başardık. Firmalarımızın ve ilgili kurumlarımızın destekleriyle daha büyük fuarlara imza atabileceğimize inanıyoruz ve tüm katılımcılarımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış programında konuşan Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Baştürk, gerçekleştirilen fuara destek vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez’de pandeminin zorluklarına rağmen 5 yıldır sürdürülen ve giderek artan bir ilgiyle devam eden fuarda emeği olan herkese teşekkür etti.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, Bursa’nın çok çeşitli potansiyellerinin yanı sıra bir tarım ve gıda şehri olduğuna vurgu yaptı. Serkan Durmuş, alanında markalaşmış bir çok firmayı barındıran Bursa’nın değerinin bu tür organizasyonlarla artacağına dikkat çekti.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Dünyada ve ülkemizde fuarcılık kavramının tarihinin çok eskilere dayandığını belirtti. Tedarikçi ve alıcıların buluşturulması, firmaların sektörlerdeki gelişmeleri takip edebilmesi için fuarların çok önemli olduğunu söyleyen İbrahim Acar, “Gıda üretimi ve sanayinde çok önemli bir iliz. Bursamızın tanıtımı açısından çok önemli bir çalışma. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursa, ekilebilir toprak miktarımız ve canlı hayvan sayısı ile tarım ve gıda sektörleri için çok önemli bir ilimiz. Ayrıca yaklaşık 29 bin kayıtlı firmamız var. Bizler de müdürlüğümüz olarak tüketicilerimizin güvenli gıdaya ulaşabilmesi için gerekli tüm çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Gıda Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yıldıray İstanbullu ise “TURFOOD Gıda fuarlarımızda Stantlarımızla beş yıldır faaliyetlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizlere bu fırsatı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir tarım ve gıda şehri olan Bursamızda son dönemlerde yürütülen organizasyon ve fuarlar bizi heyecanlandırıyor. İnanıyorum ki hep birlikte daha büyük organizasyonlara imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Sürdürülebilirlik esastır ama bunu başarmak kolay değildir. TURFOOD Fuarımızın 5.’si düzenleniyor. Pandemi dönemi de dikkate alındığında böyle bir fuarın 5.’sinin gerçekleştirilmesi önemli bir başarı. Bursa çok potansiyelli bir şehir. Bu tür çalışmalar firmalarımızın, Bursamızın tanıtımı için çok önemli. Kurumların bu projelerdeki işbirlikleri ve birlikte çalışma kültürü, Bursa ve ülke ekonomisine değer katacaktır. Bu fuarın büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız’da organizasyonun önemine vurgu yaparak, katılımcılara ve TURFOOD Gıda Fuarı’na destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve NETWORK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker tarafından 5.TURFOOD Gıda Fuarı’nın Ana Sponsorları Gastro Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recep Hakan Ziya Özen Gross Yönetim Kurulu Başkanı Onur Özen’e plaket takdiminde bulunuldu. Takdim töreninin ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve fuara katılan firmaların stantları ziyaret edildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
açık
banner36
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30