banner38

banner31

Meslek lisesi yöneticileri MÜSİAD iftarında buluştu

MÜSİAD Bursa Şubesi yönetimi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Meslek Lisesi Müdürleri ile öğretmenlerini iftarda ağırlayarak, mesleki eğitimi değerlendirdi.

DİĞER 05.05.2022, 15:08
Meslek lisesi yöneticileri MÜSİAD iftarında buluştu
banner40

MÜSİAD Bursa Şubesi toplantı salonunda organize edilen programa; MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ile yönetim kurulu üyeleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Bursa'daki meslek liselerin müdür ve öğretmenleri katıldı.

Programın açılışında konuklara hitap eden MÜSİAD Başkanı Nihat Alpay, mesleki eğitiminde işbirliğinin önemine vurgu yaparak, işverenle meslek okullarının beraber çalışması sonucu yaşanan kalifiye ara eleman eksikliğinin üstesinden gelinecebileceğini söyledi.

Başkan Nihat Alpay sözlerine şöyle sürdürdü; “Pandemi öncesinde meslek lisesi müdürleriyle çeşitli organizasyonlarda bir araya geliyorduk. Amacımız, İş hayatında meslek liselerinde eğitim gören ve ‘ara eleman’ diye ifade edilen ama aslında ‘ana eleman’ diye görmemiz gereken personelimizin yetiştirilmesi ile ilgili çaba sarf eden kurumlarımızla irtibatımızı daha da güçlendirmek ve bu konuda Bursa başta olmak üzere Türkiye'de bir algı oluşturmak esasında. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomi modeli ülkemiz için bir bağımsızlık meselesi olduğundan hareketle, bu gözle olaya bakmalıyız. 2 yıldır yaşadığımız pandemi ve üzerine iktisadi münasebetlerimizin yoğun olduğu iki ülke arasında çıkan savaşın bize gösterdiği, ülkelerin gıda başta olmak üzere birçok kalemde kendine yeten üretimleri yapmasının artık bir mecburiyet olduğu ortadadır. Bursa’nın bulunduğu lokasyon gereği üretim çeşitliliği bakımında çok şanslı olduğu kanaatindeyim. Bursa’nın birçok kalemde üretimi var. İnşaat, sanayi, gıda, tarım ve turizm gibi kalemlerde güçlü üretimler söz konusu. Bu sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları olarak her geçen gün nitelikli eleman ihtiyacını daha fazla hissediyoruz. Bizim kaliteli ve getirisi yüksek olan ürünler üretebilmemiz, ülkemizin ekonomisinin daha da gelişmesi için iyi eğitim almış, alt yapısı iyi teknik elemanlara elbetteki ihtiyacımız var. MÜSİAD Bursa Şubesi olarak eğitim ve sanayi entegrasyonu konusunda daha önce olduğu gibi gereken hassasiyeti ortaya koyacağımızı ifade etmek istiyorum.”

MESLEKİ EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ…

Programda açıklamalarda bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de, sanayi ve eğitim işbirliğinde MÜSİAD gibi iş insanları derneklerine çok ihtiyaç olduğunun altını çizerek, güçlü ülkelerinin alt yapısında mesleki eğitimin kalitesine dayandığını ifade etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Güçlü bir ülke olmak istiyorsanız, kendinize ait markalarınızın olması yani üretmeniz lazım. Son dönemde sosyal medyada sık sık ifade ediyorum, milli üretimin stratejik noktası Bursa, milli üretim hamlesinin en önemli ili de yine Bursa. Yerli üreticiler bakımından önemli olan Bursa Türkiye'ye lokomotif oluyor ve olmaya da devam edecek. Sanayi entegrasyonu mesleki ve teknik eğitimde yıllarca hayal kurduk. Şimdi diyoruz ki, üretim, sektör ve istihdam olmadan mesleki eğitim olmaz. Sene başından beri bin 800 olan sayı 5 binlere dayandı. Bursa'da 3 bin 506 olan sayı 12 bin 500’lere dayandı. Bakın 4 kat artış söz konusu. Fikri mülkiyet, marka ve patent başvurularında Bursa zirveye çok alıştığı için Türkiye birinciliği ile yoluna devam ediyor. Bir de mesleki eğitim kurullarında da şöyle söyleyeyim; İstanbul'da 300 tane meslek lisesi varken, burada 96 tane lisemiz var. Fakat bizim sayımız onlardan fazla, demek ki 5 kat daha fazla çalışıyoruz. Güçlü bir ülke olmak istiyorsanız patentli ürün sayılarınızın fazla olması lazım. Peki bunu nasıl yapacağız küçük yaşta çocuğa ve hocaya bu bilgiyi vererek yapacağız” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24