banner38

banner31

İMSİAD’da Şeref Demir dönemi…

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İMSİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı dernek merkezinde gerçekleştirildi. AK Parti Bursa Milletvekili ve İMSİAD Üyesi Atilla Ödünç’ün de katıldığı Genel Kurulda İMSİAD’ın yeni başkanı Şeref Demir olurken, 2023-2026 dönemi Yönetim Kurulu da belirlendi.

DİĞER 05.02.2023, 11:36
İMSİAD’da Şeref Demir dönemi…
banner40

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir’in Divan Başkanlığı ve Murat Evke, Ahmet Ziyaeddin Temizel ve Mümin Bostancı’nın da Divan Üyeliği yaptığı Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, görev süresi boyunca İMSİAD’ın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BİLEŞENLERİ ARASINDA İMSİAD ÖRNEK BİR DERNEK OLDU”

 

İMSİAD’da iki dönem başkanlık yaptığını belirten Andıç konuşmasında, “Zor dönemlerde görev yapmaya gayret ettik. Ekonomik sıkıntılara ilave olarak pandemi de çalışmalarımızı çok etkiledi. Ama İMSİAD, etkinliğini her zaman hissettirdi ve tüm meslek kuruluşları ile inşaat sektörünün bileşenleri arasında kabul gören, örnek bir dernek oldu. Önümüzdeki dönemde de yeni yönetim kurulumuz ve komisyonlarımızın sektörümüz adına çok değerli çalışmalar yapacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan Murat Demir de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili unvanıyla İMSİAD üyelerini selamlarken, “Büyükşehir Belediyemiz Bursa’mızın 17 ilçesi ile 1060 mahallesinde gece gündüz demeden çalışmaktadır. Bu çalışmalarda İMSİAD ile de yakın işbirliği içindeyiz ve birlikte yapılan çalışmaları önemsiyoruz” diye konuştu.    

Genel Kurula katılan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, “Kurulduğu günden beri İMSİAD’ın bir üyesiyim. İMSİAD sektörün tüm kesimleriyle önemli bir bağ oluşturmuş durumda ve bunlar kıymetli işlerdir. Bizler de pek çok kez İMSİAD yönetimini Ankara’da Bakanlarımız başta olmak üzere ilgililerle bir araya getirdik. Yeni Yönetim Kurulumuza da her zaman yardıma hazırız” şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILIRSA, KONUT SORUNUNU ÖZEL SEKTÖR ÇÖZEBİLİR”

Çalışmaların ve hesapların oybirliğiyle ibra edildiği genel kurulda yapılan oylama sonucunda üç yıl boyunca görev yapacak Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Yüksek Danışma Kurulu üyeleri de yine oybirliği ile belirlendi.

Seçimin ardından bir konuşma yapan İMSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, kendilerine gösterilen güvenden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür etti.

“Önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içinde çözmemiz gereken kayda değer sorunlarımız var” diyen Demir, “Kalifiye eleman ihtiyacı, yapı denetim sorunları, kamuya iş yapan üyelerimizin meseleleri, yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan sorunlar ile enflasyon muhasebesinin uygulanmaması nedeniyle yaşanan problemler söz konusu. İvmesi düşse de inşaat malzemesi fiyatlarının artışı nedeniyle hala büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu fiyat artışları bizim üretimimizi kısıtlıyor. Üretimimiz kısıtlanınca da çıkan sonuçlar ortada, vatandaşımınız zaruri ihtiyacı olan barınma ihtiyacında büyük sıkıntı yaşanıyor, kira konusunda insanlar muzdarip, kiralar artmasına rağmen kiralık yer bulunmasında sıkıntılar söz konusu. Çünkü inşaat maliyetinin önemli bir kısmını oluşturan arsa konusunda ciddi sıkıntılar var, uygun koşullarda yeterli arsa yok. Bu yüzden arsa maliyetleri aşırı derecede yükseliyor, bu da konut fiyatlarına yansıyor. Sektörün önünün açılması, sürdürülebilir programlar oluşturularak bu işlerin özel sektör vasıtasıyla çözülmesi gerektiği kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

“SOSYAL FAYDAYI VE ŞEHİR ESTETİĞİNİ GÖZETEREK YAŞANILABİLİR ALANLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Konuşmasında önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerine de değinen İMSİAD’ın yeni başkanı Şeref Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“İMSİAD olarak biz sosyal faydayı ön planda tutarak şehrin estetiğine yönelik daha yaşanabilir alanlar oluşturulması gerektiğini, tarım alanlarının imara açılmamasını, fazla bina yoğunluğunun kimseye fayda sağlamayacağını dile getirmeye çalışacağız.

Son zamanlarda müteahhitlik sektörü disiplin altına alındı. Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliği ile; mali, ekonomik, mesleki ve teknik mesleki yeterliliğin aranması doğal bir seleksiyon oluştursa da, amacımız sektörümüze daha fazla itibar kazandırmak olacak. Bursa’da her yıl 60 bin kişilik bir nüfus artışı söz konusu ve dolayısıyla Bursa’da barınma ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Haliyle yalnızca artan nüfusun ihtiyacını karşılamak için Bursa’da her yıl 20 bin konut yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra Bursa’da kayda değer bir riskli yapı stoğumuz söz konusu ve bunların da yenilenmesi gerekiyor. Bunları da yapacak olan bizleriz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde başarılı işler yapacağımıza inanıyorum.”

Genel Kurulda, başkanlık görevini 1.5 yıl sonra Şeref Demir’den devralacak olan Kemal Bilim de bir konuşma yaptı. Bilim, dernek bünyesinde Genç İMSİAD’ın kurulacağını, federasyonlaşma çalışmasına devam edileceğini ve hafriyatlarda ortaya çıkan temiz toprağın peyzaj çalışmalarında kullanılması için çalışma başlatacaklarını açıkladı.

İMSİAD’IN 2023-2026 DÖNEMİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Genel kurul sonucunda İMSİAD’ın 2023-2026 dönemi Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Yüksek Danışma Kurulu şu isimlerden oluştu :

 

Yönetim Kurulu Asil: Şeref Demir, Kemal Bilim, Orhan Çiçek, İdris Havuz, Muhammet Adiloğlu, Murat Ay, Bünyamin Kaya, Levent Kaçan, İbrahim Cem Oflaz, Sinan Sulu, Sait Zorlu

 

Yönetim Kurulu Yedek: Osman Özelif, İbrahim Hakkı Demir, Cumhur Polater, Selma Özsabuncu, Mustafa Hakkı Taşolar, Ahmet Hilmi Kaşlıoğlu, Burak Coşkun, Hakkı Alpoğuz, Utku Akçay, Bekir Bayramoğlu, Melih Güngör

 

Denetim Kurulu Asil: Latif Altay, Nedim Yılmaz, Hamit Şenocak

 

Denetim Kurulu Yedek: Nejat Baysan, Uğur Yıldırım, Hamza Soykan

 

Disiplin Kurulu Asil: Şükrü Merdim, Ömer Faruk Altunel, Hacı Bekir Ergene

 

Disiplin Kurulu Yedek: Olgun Altun, Tansu Uzunoğlu, Melikşah Kahveci

Genel Kurul Toplantısında, Mustafa Andıç, Murat Demir, Murat Evke, Ali Tuğcu, Ahmet Atış, Mehmet Kurt, Ömer Kumova, Muzaffer Rızvanoğlu, Hüseyin Kıratlı, Mümin Bostancı, Ahmet Ziyaeddin Temizel ve İsrafil Karataş da Yüksek Danışma Kurulu üyeliğine seçildiler.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
12°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26