banner38

banner31

banner41

“GUHEM’e katkı sağlamaya hazırız”

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve BTÜ Akademisyenlerinden oluşan heyet Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Böylesine önemli bir projeyi Bursa’da hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum. BTÜ olarak biz de GUHEM’e tüm gücümüzle katkı sağlamaya hazırız.” dedi.

DİĞER 16.04.2021, 13:28
“GUHEM’e katkı sağlamaya hazırız”
banner40

BTSO’nun 2013 yılında ortaya koyduğu vizyonla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde hayata geçen GUHEM, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve akademisyenleri ağırladı. Arif Karademir ve beraberindeki heyet, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ve GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu tarafından merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.



“GUHEM’DE ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”



GUHEM’in uzay ve havacılık alanlarında özellikle genç neslin farkındalığını artırdığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, “Başkanımız İbrahim Burkay’ın öncülüğünde Odamız tarafından hayata geçirilen GUHEM gençlerimiz ve çocuklarımıza uzay, havacılık alanında vizyon kazandıracak. Bu alanda birçok projeye de ilham olacağını düşündüğüm GUHEM için üniversitelerimizle yapacağımız iş birlikleri çok büyük önem taşıyor. GUHEM ve üniversite öğrencilerimiz ile kıymetli akademisyenlerimizin iç içe olması projemizi daha ileriye taşıyacaktır.” dedi.



“HOCALARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZLE GUHEM’İN BİR PARÇASI OLACAĞIZ”

Bursa Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “BTSO, GUHEM çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. GUHEM’in ülkemizin milli uzay ve havacılık hedeflerine önemli hizmetler yapacak olmasından dolayı gururluyuz. Genç ve dinamik yapımızla Bursa Teknik Üniversitesi olarak bizler de tüm gücümüzle projeye destek vereceğiz. TEKNOFEST’e paydaş üniversite olarak yoğun katılım sağlıyoruz. Bu yıl Sanayi Bakanlığımızın ve T3 Vakfının teşvikleriyle havacılık yarışması Bursa Yunuseli Havaalanı’nda gerçekleştirecek. Havacılık konusunda Bursa’da gerçekleştirilecek özgün çalışmaları kent dinamiklerimizle birlikte GUHEM işbirliğinde gerçekleştirebiliriz” dedi. TEKNOFES’e katılan 500 öğrencilerinin olduğunu belirten Rektör Karademir, “Öğrencilerimiz, uçan araçlar, roketler ve uzayda şehircilik ve mimari alanları da dahil olmak üzere bir çok proje yürütüyorlar. Bilgi ve tecrübelerini küçük kardeşlerine uygulamalı olarak aktarabilmeleri için GUHEM önemli bir merkez olarak karşımızda duruyor. Biz üniversite olarak, hocalarımız ve öğrencilerimizle GUHEM’in bir parçası olacağız.” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
23°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50