banner38

banner31

GİV Bursa şubesi törenle açıldı

Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimci sayısının artırılması için ülke genelinde çalışmalarını sürdüren Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) 10. şubesi Bursa’da açıldı.

DİĞER 09.12.2022, 16:36
GİV Bursa şubesi törenle açıldı
banner40

Merinos AKKM’de düzenlenen GİV Bursa Şubesi’nin açılış töreni, eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Atilla Ödünç ve Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Girişimci İşadamları Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Korkusuz, “Girişimci İşadamları Vakfımız, farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerle yatırımcıların koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak, girişimciliği özendirmek, desteklemek, yaymak ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla kurulmuştur” dedi.

Sözlerinin devamında, “Ülke olarak bugün, dün olduğumuz yerin çok ilerisindeyiz, inanıyoruz ki, gelecekte çok daha iyi noktalarda olacağız” diyen Başkan Korkusuz, “Sorumluluk bilinci ile hareket ederek milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya, fikirle finansı birleştirerek Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Törene katılan TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz da vakıf kültürü hakkında açıklama yaparken, “Bu açılış münasebetiyle tam bir devlet millet kaynaşmasının örneğini görüyoruz. 300 senelik asker vesayetinin belini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kırmıştır. Ayrıca savunma sanayi konusundaki çalışmaların öncelikli hale gelmesinde Hocası Necmettin Erbakan’ın çizdiği yolu talebesi Recep Tayyip Erdoğan uyguluyor ve sürdürüyor” dedi.

BAŞKAN AKTAŞ : “BURSA BİR VAKIF ŞEHRİDİR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Bursa aslında bir vakıf şehridir ve Girişimci İşadamları Vakfı’nın da Bursa’ya yakışacak çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bursa aynı zamanda sanayi kentidir, Bursa organize sanayi bölgesi gibi konularda öncülük etmiş bir şehirdir, ancak maalesef Bursa’da çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Bursa bir fırsatlar şehri, memleketimiz fırsatlar ülkesidir. Böyle bir şehirde ve ülkede girişimcilik her zaman ön planda olacaktır. Önümüzdeki yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacaktır ve Girişimci İşadamları Vakfı da bu anlamda kıymetli çalışmalar yapacaktır” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaları bölümünde konuşan Ak Parti Bursa Milletvekilleri de Girişimci İşadamları Vakfı Bursa Şubesi’nin önemli çalışmalar gerçekleştireceğine değindiler.

BURSA MİLLETVEKİLİ ÖZEN: “SİHA’LAR, İHA’LAR DENİNCE TÜRKİYE AKLA GELİYOR”

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Üreten bir Türkiye arzu ediyoruz ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bunun için çalışıyoruz. Bu noktada girişimcilik büyük önem taşıyor. Öğretilmiş çaresizliği kırıyoruz. SİHA’lar, İHA’lar denince artık Türkiye akla geliyor. Bursa olarak TOGG’a ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar bizim evlatlarımızın, girişimcilerimizin başarılarıdır” dedi.

BURSA MİLLETVEKİLİ MESTEN: “GİRİŞİMCİLİKTE VE HELAL KAZANÇTA AHLAK MEDENİYETİMİZİN TEMELİDİR”

Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, de “Girişimcilikte ve helal kazançta büyük önem taşıyan ahlak kavramı bizim medeniyetimizin temelini oluşturmaktadır. Girişimci İşadamları Vakfı da gençlerimizin bu konuda yetiştirilmesinde büyük rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

BURSA MİLLETVEKİLİ ÖDÜNÇ: “GİRİŞİMCİLİK MİLLETİMİZİN GENLERİNDE BULUNMAKTADIR”

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, “Girişimci İşadamları Vakfı Bursa Şubesi kentimiz ve Bursa iş dünyası için hayırlı olsun. Girişimcilik kavramı milletimizin genlerinde bulunmaktadır. Bizim girişimci iş insanlarımız da başarılı çalışmalar yapmaktadır. Girişimci İşadamları Vakfı da bu çalışmalara katkı sağlayacaktır” dedi.

FARUK ÇELİK: “BURSA’MIZIN GİRİŞİMCİLERİ EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR”

Girişimci İşadamları Vakfı Bursa şubesinin açılışında konuşan, Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vazifelerinde bulunmuş, siyasetin önemli isimlerinden Faruk Çelik de "Ekonomik bağımsızlık elde edilmeden bağımsızlığı tam olarak elde edemezsiniz. Bu sebeple Girişimci İşadamları Vakfı çok önemlidir. Bursa’mızın girişimcileri ekonomiye önemli katkılar sağlıyor" dedi.

GİV BAŞKANI KOÇ : “GENÇLERE PROJELERLE GİRİŞİMCİLİĞİ AŞILIYORUZ”

Yapılan konuşmaların ardından Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet Koç da vakıf çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Koç şunları söyledi:

“Girişimcilik ülkemizin en önemli konularından birisidir ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da girişimciliği desteklemektedir. Vakfımızın amaçlarından birisi yeni girişimciler yetiştirmektir. Türkiye Yüzyılı girişimciler sayesinde başarılacaktır. Bu anlamda vakfımızın faaliyetleriyle 5 bine yakın üniversite öğrencimize ve gençlere projeler aşılıyoruz ve girişimciliğe yönlendiriyoruz. Dünyada egemenlikler sadece asker gücüyle olmuyor, gelecek nesillerin özgür olması için daha çok çalışmamız ve mali açıdan güçlü olmamız gerekiyor. Girişimci İşadamları Vakfı olarak biz de bu çalışmalarımızı modelliyoruz. Girişimciliğin önündeki engellerin kaldırılması da başka hedeflerimizden birisidir.”

Yapılan konuşmalardan sonra Girişimci İşadamları Vakfı Bursa Şubesi açılış kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildi.

Girişimci İşadamları Vakfı Bursa Şubesi’nin kurucu yönetim kurulu, Yusuf Korkusuz’un başkanlığında, Nazmi Yurdakul, Ramazan Seferler, Mehmet Akif Ak ve Ömer Demiröz’den oluşuyor.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27