banner38

banner31

banner41

BUSİAD'tan ekonomik reform açıklaması

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan ekonomik reform paketinin kendileri açısından memnuniyet verici başlıklar içerdiğini söyledi.

DİĞER 17.03.2021, 13:33
BUSİAD'tan ekonomik reform açıklaması
banner40

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, “Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ayakları üzerine oturtulmuş bu program doğru başlıkları hedef almıştır. Doğru başlıkların, doğru uygulama ile taçlanmasını bekliyoruz” dedi. Türkay, özellikle kamuda taşıt alımı ve kiralanması ile ağırlama giderlerine ilişkin kamuoyundaki “önce devlet tasarruf uygulasın” beklentisinin anlaşıldığını göstermesi açısından önemli bulduklarını da ifade ederek şöyle devam etti:

“Kamu bölümündeki döner sermaye, yerel yönetim bütçelerinin de tasarrufa yöneltilmesi, 3 ayda bir kamu maliye raporunun açıklanacağı, bir kişinin, sınırlı sayıda yönetim ya da denetim kurulunda yer alacağının duyurulması kamuya bakışı olumlu değiştirebilecek bir açılımdır.

Ayrıca küçük esnafa yönelik vergi muafiyeti, istihdama ve ihracata dönük bakış açısı da önemlidir.

Geleceğin dijital hayatta olduğunun anlaşılması da bizi memnun etti. Dijital vergi dairesi, dijital para, dijital gıda pazarı derken, dijital dönüşümlerin merkez üssü olarak Türkiye’yi konumlandırma hedefi de yerinde bir hedeftir. Yapay zeka yazılımlarının Türkiye’ye yönelmesi için atılan adımları takdir ediyoruz. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı’nın kurulması çok doğru bir karardır.

Ayrıca mesleki eğitimde alınan destek kararları da iş insanın kalifiye eleman ihtiyacının anlaşıldığını göstermesi açısından kıymetlidir. Kadın ve genç istihdamına ek teşvik de öyle.

Sanayide yeşil dönüşümün teşvik edileceğinin ifade edilmesi bile ciddi bir farkındalıktır.

Tüm bu saydıklarım iş dünyasının yaklaşımlarıyla benzerlik gösteriyor. Ancak, uygulama da programın açıklanması kadar önemli. Başka Türkiye yok. Birlikte kalkınacak ya da birlikte sorunlarla boğuşacağız. Biz ilkini tercih ediyoruz. Önümüz açılırsa yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı nasıl şahlandıracağımız da görülecektir.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52