banner38

banner31

banner41

Bursa Uludağ TTO’dan ‘AB Fonu’ bilgilendirmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO), TÜBİTAK uzmanlarının sunumu ile akademisyenler ve sanayicileri Ufuk Avrupa Programı hakkında bilgilendirdi.

DİĞER 07.04.2021, 12:28
Bursa Uludağ TTO’dan ‘AB Fonu’ bilgilendirmesi
banner40

Etkinlikte AB fonlarından nasıl yararlanılacağı anlatıldı.Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam’ın moderatörlüğünde online yapılan toplantıda Avrupa Birliği fonları kapsamındaki çağrı başlıkları katılımcılarla paylaşıldı.

“AR-GE’DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra birçok işlevi olduğunu belirten Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Türkiye, özellikle son 10-15 yıl içerisinde Ar-Ge için önemli adımlar attı. TÜBİTAK’ın hazırladığı projelerin Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağına inanıyorum. Üniversite olarak, iş birliğinde bulunacağımız sanayi kesimleri ile TÜBİTAK sayesinde Ufuk Avrupa Fonu’ndan beklediğimiz destekleri alabilmeyi temenni ediyorum. Yılmadan usanmadan akademisyenlerimiz, sanayicilerimiz ve Ar-Ge çalışanlarımız olarak gayret göstereceğiz ve inşallah bu gayretin meyvesini Bursa ve Türkiye olarak göreceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE DEĞER KATACAK”

Akademisyenlerin ve sanayicilerin buluştuğu etkinliklerin her zaman olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Bursa Uludağ TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Eren de “Teknoloji Transfer Ofisi’miz üniversite-sanayi iş birliği ekosisteminin oluşmasında önemli bir kilometre taşıdır. Üniversite-sanayi buluşmalarında katma değeri yüksek ürünler, patentler ve projeler ortaya çıkıyor. Ortak çalışmalar neticesinde sonuçlanan bu çalışmalar, Bursa’ya ve Türkiye’ye kalkınmak için büyük değer katacak” diye konuştu. Türkiye’deki Avrupa Birliği fonlarının son yıllarda arttığı bilgisini paylaşan ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz ise “ULUTEK bölgesindeki firmalarımız ve akademisyenlerimiz, artan Avrupa Birliği fonlarından daha fazla pay alacak kapasiteye sahip. Düzenlenen seminerin de bu potansiyeli harekete geçireceğini düşünüyorum. ULUTEK ve Bursa Uludağ TTO olarak, verilen bilgilendirmeler doğrultusunda bu programlara başvuracak olanlara gerekli tüm destekleri vereceğiz” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50