banner38

banner31

BUİKAD başarıyı taçlandırma geleneğini sürdürüyor

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 15.’si düzenlenen ‘Yılın Başarılı Kadınları’ ödül töreni Cumhuriyet’in 100. Yılı özel teması ile gerçekleştirildi.

DİĞER 10.03.2024, 00:43 10.03.2024, 01:07
BUİKAD başarıyı taçlandırma geleneğini sürdürüyor
banner40

Bursa Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz, Selçuk Türkoğlu, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programın açılında konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefine kadınlar olmadan varılamayacağının altını çizerek “Bu gerçek yüz yıl önce olduğu gibi bugün de ortada. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların enerjisini, potansiyelini ve dinamizmini hayata geçirmeden, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması, sürdürülebilir bir kalkınmayla müreffeh bir ülke olması mümkün değildir. Ancak, bugün ülkemizde kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda hak ettiği yeri aldığını söylemek ne yazık ki mümkün değil. Sadece kadın girişimciliğinde ve istihdamında değil, hayatın her alanında kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve eşit sayılarda yer alamadığını biliyoruz. Cinsiyet ve fırsat eşitliğinin olmadığı bir ortamda, kadınların potansiyelinden tam olarak yararlanmak mümkün değil. Dolayısıyla bu koşullarda sürdürülebilir ekonomik kalkınma sağlamak, ekonomik refah içinde yaşamayı beklemek hayalden öteye gidemez” dedi.

Kadınların ve ülkenin gelişimi için fırsat ve cinsiyet eşitliğini sağlamanın zorunluluğuna işaret eden Başkan Şeyda Şençayır, “Kadınların toplumsal hayata, ekonomiye, girişimcilik ekosistemine ve yönetimlere eşit katılımını sağlayarak ancak o zaman gerçek anlamda refaha erişebiliriz. Kadınların ekonomide erkeklerle eşit şekilde temsil edilmeleri ülkemizin bugünü ve geleceği için hayati öneme sahip. Mutlu ve refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşamamız bu mücadelenin başarıya ulaşmasına bağlı. Her kurum elini taşın altına koyarak bu konuda adımlar atmalıdır” şeklinde konuştu.

BUİKAD’ın, ‘İş kadını ile daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak’ vizyonuyla, 2007 yılında 11 üye tarafından kurulduğunu hatırlatan Başkan Şençayır, “BUİKAD, yaşamın her kesiminde kadının güçlenmesini, girişimci kadın sayısının artmasını ve kadının karar verme süreçlerindeki etkinliğinin artmasını hedeflemiş, bu doğrultuda da stratejilerini hayata geçirmiştir. Bugün 150 üye ile yoluna devam eden BUİKAD, çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği, kalkınmanın da ancak bu yolla mümkün olacağı inancı ile yüksek bir sinerji oluşturmuştur” dedi.

BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutladığı konuşmasının sonunda sözleri şöyle tamamladı:

“BUİKAD olarak 15 yıldır ‘İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni’ni düzenliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.’ Gerçekten de, başarı için sarf edilen emekler ve katkılar çok ama çok değerli. Bizler, ‘Marifet iltifata tabidir’ sözünden hareketle başarılarıyla örnek olanları her yıl özel olarak düzenlediğimiz törenle ödüllendiriyoruz.”

Törende geçmiş dönem başkanlarının video kaydı mesajları sunulurken, başkanlara BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır tarafından anı takdimi gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise organizasyona destek vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti. Kadınların toplumdaki ve iş yaşamındaki yerlerini güçlendirmek için çeşitli proje ve çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Kadınlar, fedakarlıkları ile hayatı güzelleştiriyor, fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini defalarca kanıtlıyorlar. Bu güzel gece dolayısıyla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından geceye ve BUİKAD’a desteklerinden dolayı Şeyda Şençayır tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına eşi Sevinç Aktaş’a günün anısında hediye takdim edildi. Daha sonra geceyi destekleyen sponsorlara da plaketleri verildi.

Keman Sanatçısı Ceylin Vayolin tarafından verilen ve davetlilere keyifli dakikalar yaşatan mini konserin ardından ödül törenine geçildi.

Bu sene Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle eklenen 4 kategori kapsamında; Bilim’de Kadın ödülüne layık görülen Müjgan Çetin’e ödülü MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Spor’da Kadın ödülüne layık görülen Filenin Sultanları adına Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Yılmaz’a ödülü GİFED Başkanı Oya Eroğlu, Akademide Kadın ödülüne layık görülen BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun’a ödülü TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, Sanatta Kadın ödülüne layık görülen Tiyatro Sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan’a ödülü BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, BUİKAD Özel ödünle layık görülen Zeyniler Çalıkuşu Kooperatifi üyelerine ödülleri geçmiş dönem BUİKAD başkanları Özlem Baş Bayraktar ve İpek Yalçın, Yılın Fark Yaratan Kadını ödülüne layık görülen TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Albayrak Balta’ya ödülü Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Yılın En Başarılı İş Kadını ödülüne layık görülen Gedik Holding YKB Hülya Gedik’e geçmiş dönem BUİKAD Başkanı Selma Çetinkaya Türker, Yılın En Başarılı Kadın Yönetici ödülüne layık görülen Oyak Renault Tedarik Zinciri Yöneticisi Sibel Bayat’a Nilüfer Belediye Başkanı Sibel Özer, Yılın Kadını Destekleyen Şirketi ödülüne layık Görülen Rudolf Duraner Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan’a İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Yılın En Başarılı Girişimci İş Kadını ödülüne layık görülen Özmetal Plastik YKB Pınar Özkeserli’ye AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz ve Bursa Yılın En Başarılı İş Kadını ödülüne layık görülen Umdasch Madosan YKB Sevgi Saygın’a ödülü AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Barış Mahallesi Kadın Bandosu tarafından mini bir konser verildi ve program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
açık
banner36
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29