banner38

banner31

banner41

BOSBİR'in ilk yatırımı güneş enerji santraline

Bursa’daki organize sanayi bölgelerinin kurduğu BOSBİR Enerji AŞ, 4 milyon dolarlık ilk yatırımı güneş enerji santraline yaptı. Başkan Ersan Özsoy, “Birlikte büyük bir gücüz, amacımız yenilenebilir enerji üretiminde büyümek” dedi.

DİĞER 09.06.2021, 16:48
BOSBİR'in ilk yatırımı güneş enerji santraline
banner40

Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Enerji Üretim AŞ (BOSBİR), 2012 yılında Bursa’da faal olan 11 organize sanayi bölgesinin, elektrik tüketimleri oranında pay sahibi olarak kuruldu. Bursa’daki OSB’ler, elektrik ihtiyaçlarını kömür başta yerli kaynaklara dayalı bir elektrik üretim santrali kurarak uygun maliyetle sağlamak için BOSBİR Enerji AŞ adımını attı. Bu çerçevede EÜAŞ ile Konya Karapınar’da ortak kömür santrali kurulumu için girişimlerde bulunuldu ancak sonuçlanmayınca, BOSBİR Enerji AŞ uzun süre aktif olmadı.

AMASYA’DA 3,5 MW GES ALINDI

Günümüzde Mustafakemalpaşa Mermerciler İhtisas OSB dışında Bursa’da faal 17 OSB’nin 16’sı BOSBİR’e elektrik tüketimleri nispetinde ortak konumunda. 2019 yılında BOSBİR’in aktif hale getirilmesi ve elektrik, doğalgaz, su gibi alanlarda yatırım yapılması konusunda karar alındı. BOSBİR AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, pandemi nedeniyle bir miktar gecikmeye rağmen aldıkları karar çerçevesinde ilk yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Özsoy, “2021 yılı Mart ayındaki genel kurulumuzda sermaye artırımı ve ana sözleşme değişikliği yaptık. Amasya’da 3,5 MW Güneş Enerji Santrali alımına karar verdik. 4 milyon dolarlık bu yatırımı da gerçekleştirdik” dedi. Yatırım ile ilgili imzalar, BOSBİR Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Başkanvekili Hüseyin Durmaz ve CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz tarafından atıldı.

ÖNCELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ

BOSBİR Enerji AŞ Başkanvekili Hüseyin Durmaz da, temel amaçlarının yenilenebilir enerjiye yatırım olduğunu vurgulayarak, “Amasya’daki ilk yatırımımız başlangıç açısından önem verdiğimiz bir girişim oldu. Rüzgar, güneş ve hidroelektrik santraller kulvarında büyümek istiyoruz. Çünkü Bursa’daki OSB’ler olarak gücümüz çok büyük. Ayrıca BOSBİR Bursa’daki bölgelerin aynı masa etrafında toplanmasında önemli bir platform haline geldi. Biz bunu çok önemsiyoruz” dedi. BOSBİR AŞ Yönetimi Başkan Ersan Özsoy (DOSAB), Başkanvekili Hüseyin Durmaz (Bursa OSB), Üyeler Zeki Şahin (İnegöl OSB), Erol Gülmez (NOSAB) ve İbrahim Burkay’dan (TEKNOSAB) oluşuyor.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49