banner38

banner31

banner41

Başkan Aktaş; “BTÜ’nün gelişimini gururla izliyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret ederek Mimar Sinan Yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

DİĞER 27.03.2021, 13:58
Başkan Aktaş; “BTÜ’nün gelişimini gururla izliyoruz”
banner40

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Başkan Aktaş’a; Mimar Sinan Yerleşkesinde kurulacak TEKNOPARK, yapımı devam eden G-Blok Eğitim Binası ile yerleşke içinde inşa edilecek 580 kişilik kız öğrenci yurdu ve KYK Orhangazi Yurt alanı içerisinde inşa edilecek 500 kişilik erkek öğrenci yurdu hakkında bilgi verdi. Bursa Teknik Üniversitesi’nin yatırımları ile Yıldırım’ın bir üniversite şehri kimliğine kavuştuğunu belirten Başkan Aktaş; “Gerek akademik başarıları gerekse fiziksel yatırımları ile Bursa’ya yenilikler yaşatan Bursa Teknik Üniversite’nin gelişimini gururla izliyoruz.” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesindeki güncel çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Arif Karademir; “TEKNOPARK’ın kurulum onayı ve katkıları için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. TEKNOPARK yapılanmamız tamamlandığında inovasyona dayalı, teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ile Bursa ve Ülkemiz kalkınmasına doğrudan katkı koyacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun temelini attığı G-Blok eğitim binamız tamamlanmak üzere. Yıldırım Bayezid Yerleşkemizde inşa ettiğimiz B-Blok eğitim binamızın açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile gerçekleştirdik. Fiziksel gelişimimizdeki ivmeyi eğitim öğretim ve Ar-Ge alanlarında da sürdürmekteyiz. Genç bir üniversite olarak TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programında elde ettiğimiz Türkiye Birinciliği, öğrencilerimizin TEKNOFEST yarışmalarında kazandığı birincilik, ikincilik, üçüncülük gibi çok sayıda derecelerle gurur duyuyoruz. Tüm çalışmalarımızı, gençlere yatırım geleceğe yatırımdır prensibi ile sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. Rektör Karademir, özellikle 2021 yılı TEKNOFEST “insansız hava araçları” yarışlarının Bursa’da, Yunuseli Havalimanında yapılacak olmasının Bursa için çok güzel bir haber olduğunu, tüm Bursa olarak bu programı en iyi şekilde destekleyeceklerine inandığını beyan etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanı Cüneyt Taşkesen ile Strateji Geliştirme Şube Müdürü Alper Bayrak’ın da katıldığı ziyarette BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Kurt, Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu da hazır bulundular.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
22°
hafif yağmur
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50