'Güvenilir gıda ödülü' Golda'ya

ŞİRKETLER

Bakliyat ve makarna dalında ödüle layık görüldü.

 Uluslararası Güvenilir Gıda Derneği (UGGD)’nin düzenlediği 3. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nde bakliyat ve makarna dalında Güvenilir Gıda Ödülü’nü Golda kazandı. 

Gıda ürünlerinde son dönemde yaşanan güvenilirlik sorunu tüketiciyi daha dikkatli alışverişe yönlendirirken diğer taraftan da markalar ön plana çıkıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde çeşitli gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir etmesinin ardından tüketici, güvenli ürün konusunda markalara yöneliyor. 

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş., Karaman’da kurulu Golda markasıyla bakliyat ve makarnada UGGD’nin Güvenilir Gıda Ödülü’nü kazandı. Komgıda Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, tarlada yetişen ürünün işlenip paketlenerek tüketiciye ulaşmasına kadar bütün süreci titizlikle takip ettiklerini söyledi. Tarladan kaliteli buğday alamadıkları sürece fabrikada kaliteli ürün çıkarmanın mümkün olmadığına vurgu yapan Demiröz, çiftçilere anızlarını yakmaması çağrısında bulundu. 

Üretim alanlarında maksimum seviyede tutulan hijyenin önemine değinen Demiröz, tüketici memnuniyetine her zaman öncelik verdiklerini kaydetti. Demiröz, “Çiftçimizi buğday temininde, Tempobet buğdayın fabrikaya alımında belirli kalitede, belirli silolarda depolanmasına, daha sonra bunların uygun ürünün üretiminde kullanılmasına, düzgün şekilde paketlenmesinde, hijyen ortamlarında perakende noktalarına ulaşmasına kadar sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Çiftçimizin en iyi buğdayı yetiştirmesi çok önemli. Bu nedenle çiftçimiz anızlarını yakmasın, tohumluk buğdaylarınızı özenle seçsin, bir senenin ürününü heba etmesin.” dedi. 


Bakliyat ürünlerinde belirli kıstasları olduğuna değinen Demiröz, bakanlığın koyduğu kıstaslara uymayan ürünleri fabrikaya almadıklarına vurguladı. Mercimeği Beyşehir, Mardin, Şanlıurfa yöresinden karşıladıklarını aktaran Demiröz, ithal mercimeği de fabrikalarına almadıklarını söyledi. Fasulye ve nohut alımında da ağır kriterleri olduğunu aktaran Demiröz, “Kabul edilme sınırlarımız çok yüksek. Tüketiciye tamamen yerli ürün satıyoruz. Yerli üreticimize güvendiğimiz için onların dışında başka yerden ürün almıyor ve fabrikamıza sokmayı sağlıklı bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Demiröz, tüketicilere de şu uyarılarda bulundu: “Ürün alırken tarihine bakmakla yetinmeyin. Başka kriterlere de bakın. Bu hem kalitelidir hem de ucuzdur diye tüketici kendini kandırmasın. Sağlığınız daha önemli.”
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.