İhracat desteklerini kaçırmayın

GÜNDEM

DOSABSİAD’ın ihracat seferberliği devam ediyor.

Ekonomi Bakanlığı’nın 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi için hayata geçirdiği ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği’ projesi, DOSAB’da işadamlarına ve firma temsilcilerine yakından tanıtıldı.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve Bilen Patent ortaklığında gerçekleştirilen toplantıda, Ekonomi Bakanlığı’nın destek programlarından ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği’ mercek altına alındı.
Firmaların uluslararası arenada rekabetini artırmaya yönelik olarak hazırlanan bu çok yönlü devlet yardımı mekanizmasıyla, kümelenme anlayışı içerisinde aynı sektörde faaliyet gösteren 10 ve üzeri firmanın bir araya gelerek, ortak hedefler doğrultusunda hareket etmeleri planlanıyor.
Toplantının açılışında söz alan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kar, devlet desteklerinden yararlanmanın günümüz rekabet koşullarında daha da önem kazandığını söyledi.
Firmaların müşteri çeşitliliğinin artırılması ve krizlerden döviz kurlarından etkilenmeyen, nitelikli ve sürekli ihracat yapan şirketlerin sayısının yükseltilmesinin ancak bu desteklerden Savoybetting yararlanmakla mümkün olacağını savunan Kar, “Bu ve benzeri destekler sayesinde, üreten ve ürettiklerini dünyaya satan sanayicilerimiz ile birlikte 2023 hedefi olan 500 milyar dolar ihracatı gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
DOSABSİAD 2.1 MİLYON DOLAR HİBE ALIYOR
Destek miktarının yüzde 75 olduğu projede 2 milyon 865 bin dolarlık harcamanın 2 milyon 150 bin dolarının DOSABSİAD tarafından karşılanacağını kaydeden Kar, firmaları projeye dahil olmaya davet etti.
Bilen Patent çalışanlarından Teşvik Danışmanı Ahmet Akan da, projenin detaylarını katılımcılarla paylaştı.
Projenin ilk adımında bir araya gelen firmaların eğitim ve danışmanlık ihtiyaç analizlerinin gerçekleştirileceğini, ardından düzenlenecek eğitim ve danışmanlık programlarının yanında, yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri ile firmaların rekabet güçlerinin yükseltilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. 36 ay süreyle devam edecek proje boyunca ihtiyaç analizi ve eğitim, danışmanlık alanında 400 bin dolar, 5 adete kadar yurtdışı pazarlama program faaliyeti başına 150 bin dolar, 10 adet alım heyeti programı başına 100 bin dolar ve bireysel danışmanlık alanında ise firma başına 50 bin dolara kadar kaynak sağlandığını açıklayan Akan, firmaların aldıkları mali destekle teknik altyapılarını geliştirirken, yeni pazarlara ulaşma şansı da yakalayacaklarını sözlerine ekledi. 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.