banner38

banner31

banner41

Uluslararası fotoğraf arenasında 16 yıl... Gümüş plaket

FIAP tarafından gümüş plaketle onurlandırılan ve aynı zamanda Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından üçüncü yıldızını alan Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni pandemi sebebi ile gerçekleştirilemedi.

ŞİRKETLER 20.12.2020, 23:59
Uluslararası fotoğraf arenasında 16 yıl... Gümüş plaket
banner40

Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığın gelişimi adına 22 yıldır gerçekleşen ve 16 yıldır da uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya bugüne kadar 6500’in üzerinde fotoğraf sanatçısı katıldı.

Bu yıl “Paylaşmak” temasını taşıyan yarışma renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Vietnam’dan Bangladeş‘e, Amerika’dan İran, Macaristan, Romanya İsveç ’den Singapur’a 53 ülkeden, 944 fotoğraf sanatçısının toplam 7787 fotoğrafla katıldığı yarışmanın jürisi 7 Kasım Cumartesi günü toplandı., Hüseyin Sarı, Kemal Kaya, Şemi Ayatar, Turgut Tarhan, Güler Ertan, Metin Aras Ayşegül Orhan, Necla Orhan ve Ayşen Küçüka’ nın bulunduğu jüri 33 eseri ödüllendirirken, 33 eseri de sergilemeye layık buldu.

TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) destekli olarak gerçekleştirilen yarışmaya, başlangıcından bugüne 6500’nin üzerinde sanatçı katıldı. FIAP tarafından gümüş plaketle ödüllendirilen yarışma dünyadaki fotoğraf sanatçıları tarafından da yakından takip ediliyor.

Ödül kazanan fotoğraflar, 21 Aralık 2020 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Sergi salonunda fotoğraf severlerin izlenimine sunulacaktır.

Pandemi sürecinde; internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan https://ipc.orhanholding.com/

ipc.orhanholding

Orhan Holding International Photo Contest sergi yerlerimizin duyuruları yapılacaktır.

Konuyla ilgili olarak yarışmanın kurucusu Necla Orhan;

Herkese merhaba!

Çok değerli fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf dostları,

Bu yıl her zamankinden farklı bir yıl yaşıyoruz. Bütün dünyayı saran yerinden oynatan, dengeleri bozan, insanlığa acılar yaşatan Covid-19 salgını bize bugüne kadar önem verdiğimiz pek çok şeyin önemsiz, değersiz zannettiğimiz çok şeyinde ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösterdi.

Bu salgında dünyamızda çok büyük kayıplar verildi, acılar yaşandı.

Hala da yaşanmakta;

Dualarımız; en yakın zamanda bu yüzyılın insanlık felaketinin en az kayıp ve acıyla atlatılması.

Değerli dostlar;

Bu yıl “PAYLAŞMAK” temasını taşıyan 16. Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf yarışmamıza 53 ülkeden 7787 eserle 944 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Fotoğraflarda “PAYLAŞMAYI” en iyi anlatan ifade edenler, ödül almaya ve sergilenmeye hak kazananlar çok değerli jüri üyeleri tarafından bu zor ortamda emek sarf ederek ve titizlikle seçildiler.

Fotoğraflarınızla bize “PAYLAŞMA”nın yaşam içerisindeki önemini ve sosyalleşmede olmazsa olmazı olduğunu gösterdiniz. Hepinize yarışmamıza gösterdiğiniz ilgi ve güzel fotoğraflarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Ayrıca Sayın jüri üyelerimiz Hüseyin Sarı, Kemal Kaya, Şemi Ayatar, Turgut Tarhan, Güler Ertan, Metin Aras Ayşegül Orhan, Ayşen Küçüka ve TFSF temsilcimiz Cengizhan Günesen beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

“Sevinçler paylaşıldıkça büyür, acılar paylaşıldıkça azalır. “

Hepiniz sağlıkla kalın !

Orhan Holding ve Fotoğraf

Dört kıtada toplam 15 ülkede 10000 çalışanı ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi gruplarından biri olan Orhan Holding için fotoğraf sanatının ayrı bir önemi var. İlk kez 1998 yılında çalışanları arasında düzenlenen Orhan Holding fotoğraf yarışması bugün uluslararası bir platformda yoluna devam ediyor. Farklı mekanlardan, farklı bakış açılarından kişilerin dünyaya nasıl baktığını görme ve aktarma imkanı veren fotoğraf, kültürler arasında adeta bir köprü işlevi görüyor.

Kültür ve Sanat adına verilen bu destek ile uluslararası düzeyde fotoğrafçıların takip ettiği fotoğraf yarışmasında titizlikle seçilen eserler hem Bursa, hem İstanbul’da sergileniyor.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
24°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52