banner38

banner31

banner41

Renault Grubu yeni misyonunu açıkladı

Boulogne-Billancourt – Renault Grubu, 23 Nisan’da yapılan yıllık Genel Kurul toplantısında yeni misyonunu hissedarları ile paylaştı. Tüm çalışanlarla birlikte, paydaşlar ile istişare içinde inşa edilen ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanan misyon, Grubun Fransa'daki ve dünyadaki projesinin amacını ve anlamını ifade ediyor: “Yenilikçi ruhumuzla mobiliteyi daha da ileriye taşıyarak insanları birbirlerine yakınlaştıracağız.”

ŞİRKETLER 28.04.2021, 14:33
Renault Grubu yeni misyonunu açıkladı
banner40

Renault Grubu, bu kelimelerle kurumsal yapısı, 170 000 çalışanı, paydaşları ve müşterilerine hizmet etme amacını taşıyan misyonunun anlamını vurguluyor. Misyonun kalbinde Renault’nun derinlere uzanan; temeli insan unsuru olan, paylaşımcı duruşu ile Grubun yaratıcılık, yenilikçilik ve teknik yetileri yer alıyor.

"Renault’da, her zaman teknoloji ve inovasyon insanlara hizmet eder; insanlar teknoloji ve inovasyona değil. Bunun nedeni ise, temel amacımızın insanları birbirine yakınlaştırmak olmasıdır. Bu özgürlük, günümüz ulaşımının da temelinde yatmaktadır ve yarın bu ilişki daha da güçlenecektir.” diyen Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, misyon odaklı yaklaşımın rekabetçiliğin temel unsuru olduğunu dile getirdi. 

Senard sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şirketin gücü; yapacağı hamleler ile uzun vadeli dinamiklerinin, o şirketin değer odaklı yönetim şekli ve stratejisiyle uyumlu olmasına bağlıdır. Bu uyum anlamlı ve kalıcı sonuçlar doğurur. Bu sonuçlar da güveni, aidiyetten duyulan gururu, motivasyonu ve paydaşların bağlılığını sağlayarak yüksek performans getirir.” 

Grubun yeni misyonu ortak bir çalışma ile şekillendi. Öncelikle çalışma grupları çok sayıdaki ülkede, pek çok iş kolundaki operasyonel birimler ve üst yönetimle yapılmış yüzlerce mülakatı analiz etti. Buna paralel olarak kurum kültürüyle ilgili de analizler yapıldı. Çalışmanın son ayağında tüm verilerle birlikte, kurum dışındaki paydaşlarla da (iş ortakları, yatırımcılar, STKlar, vs) bir araya gelindi ve süreç tamamlandı.

Renault Grubu, bu misyonu güçlendirmek için, Paydaşlar Komitesi’nden öteye geçerek bir Misyon Komitesi’nin (Purpose Committee) yıl sonundan önce kurulmasına karar verdi. Çok çeşitli geçmişlere ve uzmanlık alanlarına sahip uluslararası kişilerden oluşan bu komitenin, Grup stratejisine ilişkin analizleri ve tavsiyeleri ile Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesine karar verildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
17°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50