banner38

banner31

banner41

Yerli teknoloji Bilimp, salgınla mücadelede de etkili

Teracity Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Osman Akın, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecine karşı mücadelenin daha da artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Kamu ve özel sektörde 50’den fazla çalışanı olan yerlerde personel için HES kodu sorgulaması zorunlu olmalı” dedi.

SEKTÖRLER 31.03.2021, 14:53
Yerli teknoloji Bilimp, salgınla mücadelede de etkili
banner40

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Akın, sürecin oldukça hassas bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Akın, iş yaşamında da Covid-19 salgını ile başarılı bir mücadele için HES uygulamasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kamu kurumları, alışveriş merkezileri, restoranlar gibi yerlerde HES kodu zorunluluğu söz konusu. Ancak buralarda çalışan kişilere böyle bir zorunluluk yok. Bu aslında büyük bir problem. Mesela alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi, gün içinde gelen birçok kişinin HES kodunu kontrol ediyor ancak kendisi HES kodu sorgulanmadan işe başlıyor. Bu durum, birçok yerde aynı şekilde. Bu nedenle, kamu ve özel sektörde personel için de HES kodu sorgulaması zorunlu olmalı” dedi.

GELİŞTİRDİĞİMİZ YAZILIM İŞE GELEN KİŞİLERİ OTOMATİK OLARAK SORGULUYOR

İş yerlerinde çalışanların HES kodunun, düzenli bir şekilde günlük olarak denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Akın, bu şekilde riski olan kişilerin tespit edileceğini ve önlem alınacağını kaydetti. Akın, bu konuda Teracity Yazılım Teknolojileri’nin yerli teknolojilerle geliştirilen bütünleşik araçlar yazılımı Bilimp’in, pandemi sürecinde firmalara büyük fayda sağlayacak yeni bir uygulama hayata geçirdiğini dile getirerek, “Geliştirdiğimiz yazılım, günlük işlerine gelen kişileri, otomatik olarak sorguluyor. HES sorgulama sayesinde, şirketler ve kamu kurumlarında riskli çalışanlar ve ziyaretçiler kolaylıkla tespit edilerek pandeminin yayılması önlenebilir. Riski olan varsa işe gelmeyecek ve korona virüs yayılımına engel olunabilecek. Bu uygulama, salgının yayılmasını ciddi anlamda engelleyebilir” diye konuştu.

Akın, geliştirdikleri ‘Covid-19 Risk Yönetimi ve Otomatik HES Sorgulama’ uygulaması ile firmaların çalışanlarının sağlığını korumak adına gerekli önlemleri önceden almış olacağını ifade ederek, pandemi ile mücadelede büyük yol alınabileceğine dikkat çekti.

PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

Çalışan sayısı 50’den fazla olan bütün şirket ve kamu kurumlarında, pandemi kontrol altına alınana kadar HES kodu sorgulamanın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Akın, “İş dünyasındaki üretimin sürekliliğini ve çalışanların sağlığını korumak için HES sorgulama uygulamasının, şirket ve kamu kurumlarında zorunlu hale getirilmesi pandemi ile mücadelede önemli katkılar sağlayacaktır. Bilimp Covid-19 Risk Yönetimi ve Otomatik HES Sorgulama uygulamaları ile iş yerlerinde salgınla mücadeleyi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Covid-19 Risk Yönetim uygulaması ile çalışanlardan günlük olarak online ortamda toplanan veriler risk yönetim algoritmaları ile kontrol edilip olası riskler hızla belirlenerek önlem alınabiliyor. Bilimp web ve mobil uygulamaları sayesinde, tüm lokasyonlardaki beyaz ve mavi yaka çalışanlara hızlıca ulaşılabilliyor” dedi.

ERKEN ÖNLEM ALINMASINI SAĞLIYOR

T.C. Sağlık Bakanlığı HES Sorgulama Servisleri ile entegrasyon sağladıkları bu yazılım ile çalışanların HES kodlarının otomatik olarak sorgulandığını, sorgulama sonuçlarının hem çalışanın kendisine hem de yöneticilere Bilimp’in bildirim merkezi ile doğrudan iletildiğini ifade eden Akın, bu şekilde korona virüse karşı mücadelede büyük bir avantaj elde edileceğini kaydetti. Akın, hastalık riski veya belirtisi olan çalışanları önceden ve hızlı tespit ederek erken önlem alınmasını sağlandığını anlatarak, “Bu şekilde pandemi ile mücadelede epey yol alınabilir ve yayılım riski fazlasıyla azaltılır. Şu anda Sağlık Bakanlığı HES kodu sorgulama servislerini kamu kurumlarına ve çalışan sayısı en az 500 olan özel şirketlere açıyor. Türkiye’de çalışan sayısı 500’ün üzerinde olan şirket sayısı ise tüm şirketlerin sadece %3’ünü oluşturuyor. Pandemiyle daha yoğun mücadele için 500 sınırı kaldırılmalı” diye konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
açık
banner36
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40