banner38

banner31

banner41

UTİB Başkanı Engin: Proje kültürü gelişmiş mühendisleri kazanmalıyız

Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programı’nın açılışında konuşan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Proje kültürü geliştirilmiş mühendislerimizi sanayiye kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

SEKTÖRLER 21.04.2021, 12:57
UTİB Başkanı Engin: Proje kültürü gelişmiş mühendisleri kazanmalıyız
banner40

 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) desteğiyle, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (TMMOB) moderatörlüğünde yürütülen Tekstilde Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programının açılış toplantısı gerçekleşti. Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin personel yetkinlikleri ihtiyaçlarının giderilmesi ve edinilen proje kültürünün merkezlerde içselleştirilmesi amacıyla düzenlenen programa ilişkin toplantıda, Program Koordinatörü Oğuzhan Uslu, katılımcılara bilgi vererek sorularını cevapladı. Programın, 100’ün üzerinde başvuru aldığını belirten Program Komisyon Başkanı İsmail Bayraktar, “Program başlamadan, çalışmayan yeni mezunlarımız için iş taleplerinin geldiği bilgisini vermek isterim” dedi.

 ‘KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEMELİYİZ’

Ar-Ge merkezlerinin desteğinin projede önemli bir rolü üstlendiğini söyleyen UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Proje kültürü geliştirilmiş ve çeşitlendirilmiş mühendislerimizin sanayiye kazandırılmaları öncelikli hedefimiz. Proje kültürünün merkezlerimizde içselleştirilmesi için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. 12 senedir düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarımızı, son iki senedir Techxtile Start Up Challenge adıyla sürdürüyoruz. Amacımız, tekstilin başkenti olan Bursa’da bir start-up ekosistemi oluşturabilmek. Sanayicilerin, yatırımcıların, mühendislerin ve girişimcilerin bu anlamda bir araya gelmesini istiyoruz. Biz mühendislerin gelişmesi gereken konular var ve bu program da bunları üzerine şekillendi. Arkadaşlarımızdan, verimliliğin artırılabileceği ve maliyetlerin azaltılabileceği süreçlerde iyileşmeler sağlamalarını bekliyoruz. Çok rekabetçi bir pazar var ve ayakta kalabilmemiz için sürekli ürünlerimizi ve kendimizi yenileyebilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 ‘BURSA, PAZARA KOLAY HÂKİM OLUYOR’

Bursa’da hazır giyim birliklerinin görevlerini yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizen UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir de “Üniversiteler ve tekstil mühendisleri odaları ile bunun gibi faydalı programları daha fazla yapmalıyız. Bu ortamı ne kadar kuvvetlendirirsek, o kadar değer kazanırız. Dolayısıyla Ar-Ge merkezlerinin artması, firmaların yetkinliklerinin geliştirilmesi ve çalışanların bu yönde eğitilmeleri Bursa ortamını kalkındıracaktır. Bursa’nın çok hızlı ve çok farklı ürünleri çıkartabilmesi, değişken süreçlerde pazara kolay hâkim olmasını sağlıyor. Bunu artık Ar-Ge ile başka bir ortama taşımamız lazım, bütün rol sizlerde” şeklinde konuştu.

 ‘İNSANA YATIRIM, ÇOK ÖNEMLİ’

İnsana yatırım yapmanın kalkınmayı sağlayacağını vurgulayan Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Genel Başkanı Aykut Üstün ise “Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Küreselleşen dünyada, kendine yeni bir yön vermeye çalışan tekstil hazır giyim ve moda sektöründe çalışan meslektaşlarımızı, bu program sayesinde donatmanın peşindeyiz. Projenin içeriğinde inovasyon, sürdürülebilirlik ve zaman yönetimi var. Umarım sektörümüzü, ülkemizi ve Bursa’mızı bu program sayesinde daha güzel yerlere getiririz” diye konuştu. TMO Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren de, çalışmaları 6 ay süren programın tekstil sektörü için çok önemli olduğunu kaydederek, “Yüksek katma değerli ürünler, hepimizin ortak amacı. Fikir açma, üretme ve fikir pazarlama yaklaşımı gibi ufuk açıcı konularımız var. Çok tecrübeli insanlar ile birlikte programımızın sektöre değer katmasını diliyoruz” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50