banner38

banner31

banner41

Fabrikalar CW Enerji ile kendi enerjisini üretiyor

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, fabrikaları güneş enerji sistemleri ile tanıştırmaya devam ediyor. Firma, Kayseri’de faaliyet gösteren Özerpan PVC’nin çatısına da güneş enerji santrali kurdu.

SEKTÖRLER 12.07.2021, 16:44
Fabrikalar CW Enerji ile kendi enerjisini üretiyor
banner40

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, fabrikaların çatılarına imzasını atmaya devam ediyor.

CW Enerji, Kayseri’de faaliyet gösteren ve PVC pencere, cam balkon, panjur ve kepenk üretimi yapan Özerpan PVC ile de iş birliği yaptı. Bu kapsamda firmanın çatısına 1406,6 kWp gücünde güneş enerji santrali (GES) kuruldu. Santralde 325Wp gücünde 4328 güneş paneli kullanıldı.

CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, bugüne kadar birçok yatırımcıyı güneş enerji sistemleri ile tanıştırdıklarını söyledi. GES yatırımcılarına işin her aşamasında kaliteli hizmet sağlamak adına alanında tecrübeli bir kadro ile çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde faaliyet gösteren firmalar, kurduğumuz güneş enerji panelleri ile kendileri için önemli bir girdi olan elektrik maliyetlerini azaltabiliyor ve doğa dostu olan güneşten yararlanıyor. Bu sayede biz de dünyamız için oldukça önemli hale gelen temiz enerji dönüşümüne katkı sağlamış oluyoruz. Bunun için oldukça mutlu ve gururluyuz” dedi.

TAMAMEN DOĞA DOSTU

Geçmiş yıllara göre güneş enerjisi maliyetlerinin gerilediğini ifade eden Yılmaz, artık güneş enerjisine ilginin daha da arttığına dikkat çekti. Yılmaz, “Güneş enerji sistemleri hiçbir sera gazı salmadığı ve zararlı gaz bırakmadığı için çevreyi kirletmez. Yani tamamen doğa dostudur. Diğer yandan ilk kurulum ve bakım maliyetlerinin dışında herhangi bir maliyet ortaya çıkmıyor. Firmalar direkt güneş enerjisini ücretsiz bir şekilde kullanarak bedava elektrik üretebiliyor. Bu da büyük bir avantaj” diye konuştu.

Daha fazla firmanın çatısını GES ile donatma ve gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Yılmaz, sektörde fark yaratacak projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17