banner38

banner31

Bebe giyim sektörü BEKSiAD’la büyüyor

Bebe giyim ve konfeksiyonu, Bursa’nın genç ve dinamik sektörlerinden. Sektörün çatı kuruluşu konumunda olan Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) kuruluşunun 20’inci yılına yaklaşırken, hayata geçirdiği projeler ve sektöre sağladığı kazanımlar ile Bursa’nın önemli STK’ları arasına girmiş durumda. BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, “Hayalimiz yakın gelecekte, Bursa’dan dünya çapında markalar çıkarmak” dedi.

SEKTÖRLER 09.10.2020, 16:17
Bebe giyim sektörü BEKSiAD’la büyüyor
banner40

Sektörde birlikteliği ve kurumsallığı sağlamak adına, yaklaşık 20 yıl önce kurulan BEKSİAD, yaptıkları çalışmalarla Bursa kamuoyundan takdir topluyor. Sektörde rekabetten öte, birlikteliğin olduğunu vurgulayan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, “BEKSİAD, birlikteliğimizi kurumsallıkla pekiştirmek, genç ve dinamik olan sektörümüzü tanıtmak maksadıyla kuruldu. 20 yılımızı doldurmadan, gerek sektörümüz, gerekse de Bursa için yaptıklarımızla, şehrimize ve ülkemize değer katan bir dernek konumuna geldik” diye konuştu.

Türkiye’deki çocuk giyim ve konfeksiyon üretiminin yüzde 80’inin Bursa’da gerçekleştirildiğinin altını çizen Yıldız, “35 yıllık, genç sayılabilecek bir sektörüz ancak, kendi markalarımızla üretim yapıyoruz ve ürünlerimizi 5 kıtaya ihraç ediyoruz. En iyi kalitede ürün imal ediyoruz ve fiyatlarımız da uygun. Bu sayede dünyanın birçok ülkesine, ürünlerimizi pazarlıyoruz. Hayalimiz, yakın gelecekte, Bursa’da dünya çapında markalar çıkarmak” şeklinde konuştu.



BEKSİAD İÇİN EĞİTİM ÖN PLANDA

BEKSİAD’ın kuruluş amaçlarından birinin de eğitim olduğuna değinen Yıldız, hem gençlerin yetişmesi için mesleki eğitime, hem de sektörde faaliyet gösteren kişilerin güncel bilgilerden haberdar olması amacıyla, iç eğitime önem verdiklerini söyledi. Yıldız, “Günümüzde her şey tasarım ve yazılım. Bizim sektörümüzde de durum böyle. Biz moda üretiyoruz ve bunu satıyoruz. Bu yüzden bizim için tasarım olmazsa olmaz, tasarım yapan firmalarımız her zaman bir adım daha önde. BEKSİAD olarak biz de, bu ihtiyacın farkındalığıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü; “3 yıl önce göreve geldiğimizde, sektörümüzdeki bu eksikliği gidermek adına meslek liseleriyle işbirliklerine gittik. Necatibey Kız Meslek Lisesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, bu okulumuzda Çocuk Moda Tasarım Bölümü açılmasını sağladık. Çocuklarımızın bu bölümü seçmesi için programlar düzenledik. Yiğitler Meslek Lisesi ve Özdilek Meslek Lisesi’yle de aynı çerçevede programlarımızı sürdürdük. Bunun yanı sıra, Bursa Uludağ Üniversitesi’yle de yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Moda Tasarım bölümü kuruldu. Biz de burada düzenlediğimiz kariyer günlerinde, öğrencilere sektörümüzü, iş imkanlarını anlattık. İnanıyoruz ki, bu çalışmalar sayesinde çok sayıda evladımızı, modelist ve stilist olarak sektörümüze kazandıracağız.”

BEKSİAD Akademi ile de, sektörde çalışanlara, yöneticilere ve firma sahiplerine eğitimler verdiklerini ifade den Yıldız, “2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 8 eğitim faaliyetinde, 178 üyemiz ve çalışanları il bilgi paylaşımında bulunduk. BEKSİAD Akademi bu anlamda önemli bir değer oldu. Alanında uzman konukları misafir ederek, sektör profesyonelleriyle buluşturduk. Pandemiyle nedeniyle bu eğitimlere ara verdik ama normalleşmeyle birlikte BEKSİAD Akademi eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek” diye konuştu.

Vişne Caddesi’ndeki firmaların gerçekleştirdiği ihracat ve sağladığı istihdamla Bursa ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu belirten Yıldız, “Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, gerekse Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz, bölgenin öneminin ve değerinin farkında. Biz bölgemizde, 70’e yakın ülkeden gelen iş insanlarını ağırlıyoruz. Bu anlamda bölgede estetik ve emniyet açısından çalışmalar yapılması talebimiz var. Bu taleplerimizi yerel yöneticilerimize aktarıyoruz ve onlar da bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar” dedi.



“DİJİTAL ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

BEKSİAD’ın pandemi sürecinde boş durmayarak, dijital pazarlama ve online ticaret konusunda çalışmalar yürüttüğüne değinen Yıldız, “Genel Kurulumuzda, dijital pazarla ajansı kurma adına bir taahhüdümüz vardı. Bu süreçte, alanında uzman kişilerle görüşerek, sektörümüzde dijital pazarlama alanında yapabileceklerimizi değerlendirdik. Şu anda sahada çalışmalar yürütülüyor. Ancak biz önce dijital altyapımızı güçlendirip, adımlarımızı buna göre atmalıyız. Bu anlamda, gelecek dönemde sanal fuarlar konusunda da çalışmalarımız olabilir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Genç BEKSİAD hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yıldız, “Genç bir sektör olsak da, 35 yıla yaklaşan bir geçmişimiz var. Artık ikinci nesiller firmalarımızda söz sahibi olmaya başlıyor. Biz de gençlerimizin enerjilerinden, bakış açılarından faydalanmak ve onları sektörümüze kanalize etmek adına, Genç BEKSİAD’ı hayata geçirdik. Genç BEKSİAD gelecek dönemde dijital pazarlama ve sektörümüzdeki teknolojik gelişmeler konusunda daha önde olacak ve inisiyatif alacak” dedi.



BEKSİAD İYİLİKTE DE KÖPRÜ OLUYOR

BEKSİAD’ın bir iş adamları derneği olmanın ötesinde, önemli sosyal sorumluluk projeleriyle, ihtiyaç sahibi insanların hayatına dokunduğunu ifade eden Yıldız, “İş insanları olarak sosyal sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Bizler düşüncesi, duygusu ve inançları olan insanlarız. Bu bağlamda hem belediyelerimizle hem de diğer önemli STK’larla işbirliği içerisinde yardımlarda bulunuyoruz. İmal ettiğimiz ürünlere ulaşamayan hem ülkemizde hem de dünyada birçok çocuk var. Biz bu çocuklarımızın da ürünlerimizden istifade etmesini ve BEKSİAD’ın da buna köprü olmasını istiyoruz” diye konuştu.



“GELECEK DÖNEMDEN UMUTLUYUZ”

Pandemi sürecinin sektöre olan etkileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız şöyle konuştu; “Geçmişte de bir takım sıkıntılar oldu ama genç ve dinamik bir sektör olarak bunları en az hasarla atlatmıştık. Ocak ayında güzel bir fuar düzenledik ve bununla birlikte hareketli bir sezona girmiştik. Fakat tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını, bizim sektörümüzde de üretimin durma noktasına gelmesine sebebiyet verdi. Mayısın başıyla birlikte tekrardan hareketlenme başladı ve Haziranla birlikte daha iyi noktalara geldi. Bunun yeni dönemde daha iyi olacağını umut ediyoruz.”

BEKSİAD’ın pandemi döneminde başlattığı ‘İyilik Çağrıları’nın sektör paydaşlarından olumlu karşılıklar bulduğuna dikkat çeken Yıldız, “Biz bir aileyiz, anormal bir dönemin içerisinden geçsek de birbirimize kenetlenelim ve sahip çıkalım” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24