banner38

banner31

banner41

Tekstile yön verecek 235 yeni proje

UTİB, Proje Pazarı’yla Türkiye’nin teknik tekstilde lokomotifi oldu.

SEKTÖRLER 05.02.2012, 21:01 05.02.2012, 20:04
Tekstile yön verecek 235 yeni proje
banner40
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, BTSO stratejik ortaklığı ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyon ortaklığıyla düzenlenen, UTİB 4’üncü Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarı’nda yerli ve yabancı araştırmacıların 235 projesi, dünya tekstil kamuoyuna sunuldu.
 
 
Sunumlar arasında, kir, su ve leke tutmayan hac kıyafetleri, ses geçirmeyen perde, taze balıkları korumaya yönelik tekstil malzemesi ve arı sokmalarını önleyen kıyafet gibi projeler bulunuyor.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bu etkinlik tekstil sektöründe önemli bir zihniyet değişiminin göstergesi”
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu etkinlik bizim için yol gösterici oldu. 2012 yılında 8 ayrı sektörde özgün ürün üretimi ve ihracatına katık amacıyla proje pazarı organize edeceğiz”
UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Dünyanın her yerinden yaklaşık 3 bin sanayici, akademisyen, araştırmacı ve öğrenciyi buluşturduk. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli”
 
BTSO Başkanı Celal Sönmez, “Tekstil ve konfeksiyon Bursa ve Türkiye’nin taşıyıcı
kolonlarından”



Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) stratejik ortaklığıyla, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyon ortaklığıyla gerçekleştirilen 4’üncü Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarında, 80’i yabancı 235 proje, sektör profesyonelleri ve akademisyenlere sunulacak.Dünyada Tekstil ve konfeksiyon sektöründe trendler teknik ve fonksiyonel ürünlere doğru ilerlerken, UTİB, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği etkinlikle Türkiye’de bu alanın öncüsü olmaya devam ediyor.
 
İnovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir istikrarlı bir yapıya sahip olabilmesi ve dünya ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi adına büyük önem taşıyan ve iki gün sürecek proje pazarının açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, katma değeri yüksek ihracat ürünlerinin ihracat içindeki ağırlığının artması gerektiğine vurgu yaptı.  “Bu etkinlik tekstil sektöründe önemli bir zihniyet değişiminin göstergesi” diye konuşan Çağlayan, son haline gelmek üzere olan yeni teşvik sistemiyle özellikle teknoloji ve yüksek katma değerli üretime büyük katkı sağlayacaklarını açıkladı.
 
UTİB sektörlere örnek oldu yeni pazarlar geliyor
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuşmasında değişimin geleceğin dizaynındaki önemine değindi. Ar Ge ve inovasyonun Türkiye’nin geleceğinde önemli belirleyiciler olduğunu söyleyen Büyükekşi, “Bu etkinlik bizim için yol gösterici oldu. 2012 yılında 8 ayrı sektörde özgün ürün üretimi ve ihracatına katık amacıyla proje pazarı organize edeceğiz” dedi.
 
Hedef Ar Ge harcamalarında ilk 10 ülke arasına girmek
 
Proje pazarının fikir babası ve etkinliğin ev sahibi olan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik büyümenin sürekliliği adına teknoloji üretiminin önemine dikkat çekti. Dünyada katma değeri yüksek tekstil üretimi ve ihracatında konvansiyonel tekstillerden teknik ve fonksiyonel tekstillere geçişin hızla sürdüğünü hatırlatan Burkay, “Dünyanın her yerinden yaklaşık 3 bin sanayici, akademisyen, araştırmacı ve öğrenciyi buluşturduk. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli” diye konuştu.
 
Dünya Ar Ge harcamaları sıralamasında 22’inci sırada olan Türkiye’nin ilk 10 ülke arasına girmesi gerektiğini söyleyen Burkay, Ar-Ge merkezi kurma ve çalıştırma şartlarının kolaylaştırılmasını istedi.



BTSO Başkanı Celal Sönmez de, tekstil ve konfeksiyonun Bursa ve Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından biri olduğunu belirterek, “Bu 2 sektörde geçen yıl 27 milyar doların üzerinde ihracata imza attık. Rakamlar bundan 3-5 sene önce ‘rekabet gücümüz kalmadı, tekstil sektöründen çıkalım’ diyenleri fena halde yanılttı” dedi.
 
Tekstil ve konfeksiyon sanayicilerinin en zor koşullarda bile Zümrüt-ü Anka kuşu gibi küllerinden doğmayı başardığını vurgulayan Sönmez, bu iki sektörün gelecekte de Türkiye’yi taşımaya devam edeceğini ve bu hayati yolculuğun en önemli azığının ise Ar-Ge ve inovasyon olduğuna işaret etti.

 

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
16°
açık
banner36
Namaz Vakti 15 Nisan 2024
İmsak 04:50
Güneş 06:20
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:48
Yatsı 21:12