banner38

banner31

banner41

Osmangazi’de boş kalan yollar asfaltlanıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinde kalması ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları dolayısıyla boşalan yolları fırsat bilerek tek tek asfaltlıyor.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 11.05.2020, 16:55 11.05.2020, 17:33
banner40

Osmangazi Belediyesi, korona virüse karşı yürütülen mücadele kapsamında ilçedeki cadde ve sokakları bir yandan temizleyip ilaçlarken, bir yandan da asfaltlayarak yeniliyor. Salgın nedeniyle vatandaşların evlerinde kalması ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla Osmangazi’nin yolları boş kaldı. Bu durumu fırsat bilen Osmangazi Belediyesi, eskiyen cadde ve sokakların asfaltlanması için çalışmalarını hızlandırdı. Belediye ekipleri, ilçenin farklı noktalarında birçok cadde ve sokağın bakım ve onarım çalışmasına ağırlık verdi.

Yürütülen yol yenileme çalışmaları kapsamında Yunuseli Mahallesi’nde Akyıldız Caddesi de baştan sona asfaltlandı. Daha önce yapılan kamulaştırmalar ile genişletilerek daha kullanışlı hale getirilen cadde, asfaltlama çalışması ile de daha güzel hale getirildi. Trafik yoğunluğunun oldukça fazla olduğu cadde, asfaltlamadan önce ilk olarak freze makinesi ile kazındı. Yolun bozulmasına neden olan kısımlardaki zemin kaldırılarak temel malzeme ile güçlendirildi. Yaklaşık 550 metre uzunluğundaki cadde daha sonra 750 ton pmt ve 2 bin ton sıcak karışım asfalt kullanılarak yenilendi.

“VATANDAŞLARIN EVDE KALMALARINI FIRSAT BİLDİK”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Akyıldız Caddesi üzerinde yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Dündar, korona virüs salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasaklarını ve vatandaşların evlerinde vakit geçirmeleri dolayısıyla yolların boşalmasını fırsat bilerek çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Başkan Dündar, salgın sonrasında vatandaşların hayatlarını güzelleştirecek yatırımları birbiri ardına sıraladıklarını ifade ederek, “Belediyemiz koronavirüs salgınının başladığı günden itibaren meydanlar, parklar, yeşil alanlar, ibadethaneler ve kamu kurumları gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması yapıyor. Vatandaşlarımızı salgından korumak, ilçemiz sağlıklı hale getirmek adına yoğun bir mücadele veriyoruz. Salgın sürecini, hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde başarılı bir şekilde götürüyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu salgından kurtulacağız” dedi.

Osmangazi’nin birçok noktasında yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Yunuseli Mahallesi’nde yer alan Akyıldız Caddesi’ni daha önce yaptığımız kamulaştırmalar ile genişlettik. Şimdi de caddenin tamamını asfaltlıyoruz. Burası yoğun araç trafiğinin yaşandığı bir bölge. Caddeyi asfaltlayarak vatandaşımızın kullanımı için daha güzel hale getiriyoruz. Cadde çok daha geniş ve güzel bir şekilde vatandaşlarımızın kullanıma sunulmuş olacak. Yunuseli Mahallemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50