banner38

banner31

banner41

Yeni dönemde sağlıklı kentler öne çıkacak

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin video konferans yöntemiyle gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

İŞ DÜNYASI 18.05.2020, 01:21
Yeni dönemde sağlıklı kentler öne çıkacak
banner40

Yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) etkin mücadele kapsamında TÜGİAD Bursa Şubesi de Yönetim Kurulu Toplantısı’nı online platform üzerinden yapıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya gelen TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, son gelişmeleri Başkan Aktaş’tan dinledi.

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar’ın yönettiği toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehir sağlığı kavramının önümüzdeki süreçte önem kazanacağını vurguladı.

Aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Alinur Aktaş, “Sağlık olmadan hiçbir şey olmayacağı gerçeğinden hareketle, yapılan tüm belediye hizmetlerinin sağlık sürecinden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salgın süreci de gösterdi ki, şehir sağlığı adına belediyelerin yapabileceği çok önemli çalışmalar var. Ben bu süreçten sonra şehirlerde sağlık kavramının çok daha ön planda olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SÜREÇ İYİ YÖNETİLİYOR”

“Tarifi imkânsız zor bir süreçten geçiyoruz” diyen Başkan Aktaş, “Küresel bir sorunla, ulusal manada bir mücadele veriyoruz. Bu süreci kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. ABD’den Çin’e, Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den Fransa’ya kadar neredeyse tüm dünya kilitlenmiş durumda. Bizden ağır yaşayanlar var, bizden hafif yaşayanlar da var gibi gözüküyor. Eksikler muhakkak var ama ben sürecin genel manada iyi yönetildiğini düşünüyorum” dedi.

“UZUN YILLARDIR YAPILMAYAN ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Rutin belediyecilik hizmetleriyle uzun yıllardır yapılamayan pek çok projeyi hayata geçirdiklerini de ifade eden Aktaş şöyle devam etti: “Virüsle yoğun bir mücadele içerisindeyken bir yandan da rutin belediyecilik hizmetlerimizi vermeye çalışıyoruz. Acemler Merinos arasına 20 yıl sonra tekrar asfalt çalışması yapıldı. Mudanya Kavşağı asfaltlaması yapıldı. T1 hattının geçtiği yerlerde meydana gelen çökmeleri revize ettik. Yeşil, İpekçilik gibi çok uzun yıllardır hizmet bekleyen bölgelerdle ilgili çalışmalarımız sürüyor.”

AKTAŞ’TAN TURİZM VURGUSU

Başkan Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Süreçte ciddi mesafe aldığımızı düşünüyorum. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes etkilendi. Ancak ben avantajlarımızın da olduğunu düşünüyorum. Özellikle turizm konusunda. İspanya, İtalya ve Fransa gibi turizm ülkeleri ciddi etkilendiler bu salgından. Bu süreci doğru bir karneyle geçersek turizm açısından olumlu gelişmeler yaşanacağını düşünüyorum. Bu yeni süreç turizmle ilgili bir takım yenilikleri de beraberinde getirecek. Her şey dahil oteller tarzı turizm önemini yitiriyor. Doğa turizmi, sağlık turizmi gibi yeni turizm anlayışları daha da ön plana çıkacak. Bizim de Bursa olarak bu konuda potansiyelimiz var. El birliği ile bu konuyu halledebiliriz ve turizmden daha fazla pay alabiliriz. Bu Bursa’yı daha sağlıklı büyütecektir.”

“BURSA ÖRNEK PROJELERLE ÖNE ÇIKABİLİR”

Başkan Aktaş’a katılımları için teşekkür eden TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, “Artık güvenli şehirler kriterleri değişiyor. Öncelikler de değişiyor. Şu an tamamen hijyen ve sağlık güvenliğini ön planda tutan ve bu anlamda altyapısını büyük oranda tamamlayan şehirler güvenli şehir olacak ve ciddi fark yaratmaya başlayacak. Bazen bu krizleri fırsata çevirmek gerekebilir. Bursa da hijyen ve sağlık güvenliği anlamında örnek olmuş projelerle öne çıkabilir. Bu süreçte Bursa’nın doğa ve hava kalitesi anlamında ciddi kazanımları oldu, bunlar değerlendirilebilir” diye konuştu.

Online toplantı, soru cevap bölümü ile sona erdi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
18°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17