banner38

banner31

banner41

“Tarihi keşif ülke ekonomisinde yeni bir dönemi başlatacak”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin gerçekleşmesinin enerjide dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltarak ülke ekonomisinde yeni bir dönemi başlatacağını söyledi.

İŞ DÜNYASI 22.08.2020, 10:59
“Tarihi keşif ülke ekonomisinde yeni bir dönemi başlatacak”
banner40

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Karadeniz’de keşfedilen 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan müjdeli haberin Türkiye için tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Burkay, “Türkiye'nin son yıllarda ‘Enerjide Tam Bağımsızlık’ hedefiyle ortaya koyduğu politikaların bir neticesi olan bu keşif, ekonomide çarpan etkisi sağlayacak. Enerji ithalatı, yıllardır Türkiye ekonomisinin ayağındaki en büyük prangaydı. Karadeniz’de gerçekleşen keşifle bu prangaları kırma yolunda önemli bir adım atan Türkiye artık daha istikrarlı bir büyüme trendi yakalayacak.” dedi.

İŞ DÜNYASI İÇİN MOTİVASYON OLDU

Rezervin üretimine başlanması ile enerji ithalatının azalmasının yanında üretim süreçlerinde enerji girdi maliyetlerinin de düşeceğini belirten Başkan Burkay, “İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde açıklanan bu müjde sanayicilerimize de önemli bir motivasyon sağlayacak. Bu tarihi başarıya liderlik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanımız ve Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Yakın dönemde yeni müjdelerin de gelmesi temennisiyle tekrar bu önemli keşfin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50